Gezondheid Zorg

5 voordelen van hypnose therapie

hypnose therapie
Geschreven door admin

Voldoende slaap is erg belangrijk en daar kan hypnotherapie je redder in nood voor zijn. Wat hierbij gebeurt is dat je door hypnose in slaap kan vallen. Je wil dit graag doen en je wil weten waar je het beste terecht kan. Je kan zelfs een opleiding hiervoor volgen. Bij Academie Hypnos vind je een geschikte opleiding waar je dit op de juiste manier krijgt aangeleerd. Hier lees je meer over de voordelen van hypnotherapie.

Wat is hypnotherapie het precies

Bij hypnose ben je in een soort trance van bewustzijn waarbij je meer concentratie en focus ervaart. Hypnose heet ook wel hypnotherapie en het wordt meestal gedaan door een hypnotherapeut. Om het punt van hypnose te bereiken worden er mentale beelden en verbale signalen gebruikt om degene tot rust te krijgen. Door hypnose sta je meer open voor suggestieve gedachten en gedragspatronen. Toch behoud je altijd nog je eigen wil en bewustzijn. Je hoeft dus niet bang te zijn voor dat er rare dingen gaan gebeuren. 

De voordelen van hypnose therapie

Het eerste voordeel is dat je meer controle hebt over ongewenst gedrag. Bepaalde patronen zullen meer aan de oppervlakte komen waardoor ze minder onbewust worden. Een tweede voordeel is dat je minder pijn, stress en angst gaat ervaren doordat hypnose de oorzaken van klachten aanpakt. Ook kan hypnose een hulpmiddel zijn bij het veranderen van gedrag. Het kan patronen doorbreken zoals slapeloosheid, bedplassen, te veel eten of roken bijvoorbeeld. Hypnose kan er zelfs voor zorgen dat je meer energie en levenslust krijgt. Het lichaam en de geest komen tot rust waardoor je een hoger energieniveau ervaart.

Hypnosetherapie heeft dus veel voordelen en als je dit zelf wil kunnen begeleiden kan je bijvoorbeeld een opleiding volgen van hypnotherapie bij Academie Hypnos. Hier leer je het op de juiste manier en je kan er andere mensen erg mee helpen. Tijdens de opleiding leer je nog veel meer over hypnose wat erg interessant is.