Uncategorized

Alles over haarverlies

Sommige mensen hebben last van haarverlies. Dat kan heel naar zijn omdat het haar op een plek zit wat iedereen kan zien. Vaak denken mensen ook gelijk dat ze kaal worden. Dat is vaak niet nodig omdat je soms gewoon meer haren verliest dan het gemiddelde. Mocht je je nog zorgen maken? Na het lezen van dit artikel gebeurt dat niet meer.

Gemiddelde uitval

Elk mens verliest 50 tot 120 haren op een dag. Dat kan ook nog is verschillen per persoon per dag. Verder heb je ook nog een paar keer per jaar een periode waarin je meer haar verliest dan normaal. Dat is meestal altijd seizoensgebonden haarverlies. Het is belangrijk om te weten dat je niet kaal wordt. Omdat je nooit meer dan de helft van je haar kunt verliezen. Uiteindelijk groeit je haar altijd terug.

Klachten

Tijdens haaruitval kun je last krijgen van diverse klachten. Bij sommige klachten is het dan ook van belang dat je langs de dokter gaat als je daar last van krijgt. Zo kan het geleidelijk erger worden waardoor je uiteindelijk geen nieuw haar terug krijgt. Haaruitval kan ook op andere delen van het lichaam plaatsvinden. Zo kan haaruitval ook vermoeidheid veroorzaken. Let dus goed op als je last krijgt van klachten.

Oorzaken

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het seizoensgebonden zijn en verlies je in dat seizoen meer haar dan in de rest van het jaar. Het kan ook zijn dat je een vitaminetekort hebt. Maar gelukkig kun je daar makkelijk een oplossing voor vinden. Verder kan het ook zijn dat je door je hormonen er last van krijgt. Ook kunnen bepaalde ziektes ervoor zorgen dat je aan haarverlies lijdt.

Oplossingen

Gelukkig zijn er veel dingen die kunnen bieden als oplossing. Zo kan ijzertekort een van de oorzaken van ijzertekort zijn. Daarom is het belangrijk om veel producten waar ijzer in zit te eten. Verder gezond eten helpt daar ook aan mee. Mocht je het haarverlies niet tegen kunnen gaan dan kun je altijd kiezen om extensions te kopen. Je zorgt ervoor dat je ze vastmaakt aan het haar dat stevig is. Zo krijg je toch nog een kapsel met veel volume en is het niet verpest door het haarverlies.