Fit blijven

Blijf in beweging met een elektrische fiets!

Geschreven door admin

Als we naar het Nederlandse straatbeeld kijken, zijn de fietsen niet weg te denken. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een elektrische fiets. Naast dat je met de e-bike een hoge snelheid kan halen, zijn er nog veel meer voordelen om over te stappen op de elektronische fiets. Maar hoe zit dit voor je gezondheid? Wij leggen hieronder uit hoe jij in beweging blijft met de elektrische fiets!

Zo gezond is de elektrische fiets!

Doordat er trapondersteuning op zit, hoef jij je minder hard in te spannen. Dit betekent echter niet dat de elektrische fiets niet gezond is!  De TNO deed in 2013 een onderzoek met 150 proefpersonen die een jaar lang gebruik moesten maken van een elektrische fiets. Nadat de e-bike in gebruik werd genomen, nam het percentage proefpersonen dat voldoet aan de ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’ (NNGB) toe van 47% naar maar liefst 93%! Ook de gemiddelde Body Mass Index (BMI) van de deelnemers liet een verbetering zien, al was deze niet significant.

De fiets is een goed alternatief

Een goed alternatief van de auto, trein en bus is gewoon de fiets. Dus elke keer als jij minder dan 10 kilometer moet afleggen, pak jij voortaan de fiets! En zeker met een e-bike zijn excuses als te moe, te veel haast of een te lange afstand verleden tijd. Voortaan zeg je de trapondersteuning een standje harder en zo kom je toch aan je portie dagelijkse beweging!

Een fijn bijkomend voordeel is dat je met je fietsen voornamelijk je beenspieren traint. Je beenspieren zijn de grootste spieren in je lichaam, die ook in ruststand doorgaan met vet verbranden. Dus ook na je fietstochtje ga je gewoon verder met het verbranden met calorieën. Fietsen zorgt dus voor extra beweging en een kilootje minder! En last but not least, zorgt bewegen ervoor dat je lichaam een gelukshormoon aanmaakt waar je een fijn gevoel van krijgt en laat bewegen je ontstressen. Dus haal je elektrische fiets uit de schuur of schaf er eentje aan en zo kan jij voortaan weer gezond en happy door het leven!