Verzekeraars

Depositofonds openen voor uw uitvaart

Geschreven door admin

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, waar jaarlijks ongeveer 600 miljoen euro in wordt gestopt. Een groot deel van de mensen kiest hiervoor, zodat de nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Daarnaast kunt u hierbij zelf bepalen hoe de uitvaart verloopt. Zo hoeven de achterblijvers, overmand aan emoties, hier niet verder over na te denken. Toch komt het steeds vaker voor dat er nog moet worden bijbetaald, ook al heeft u een uitvaartverzekering afgesloten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van een grafsteen, een volgauto of bloemen.

Doodgaan wordt steeds duurder

Een uitvaart wordt steeds duurder en dat komt door de veranderingen in ons wensenpakket. De standaard uitvaart is minder voorkomend. Een gemiddelde uitvaart kost op dit moment ongeveer 7500 euro. Het CBS heeft hier onderzoek over gedaan en kwam tot de schrikbarende conclusie dat de gemiddelde uitvaart van nu al over 40 jaar wel op kan lopen tot 25.000 euro.

Depositofonds als oplossing

Tegenwoordig zijn er steeds meer partijen waar u een depositofonds kunt openen. Dit is een manier om de hoge maandelijkse kosten van een uitvaartverzekering tegen te gaan. U stort eenmalig een groot bedrag, waar u tot uw overlijden een percentage rente over krijgt. Met het totale eindbedrag kunt u dan uw uitvaart helemaal, of deels, betalen. Het voordeel hiervan is dat u niet vastzit aan partijen die aangesloten zijn bij een verzekeringsmaatschappij, zoals meestal het geval is bij een uitvaartverzekering. Bij een depositofonds bent u helemaal vrij in uw keuze wat betreft de financiering van uw uitvaart.