Tanden Tanden Bleken

Voor- en nadelen tanden bleken

Geschreven door admin

Je kunt geen modeblad meer open slaan en geen TV programma of film meer kijken, zonder dat je figuurlijk verblind wordt door een gebit waarin hagelwitte tanden schitteren. Hierdoor is het bleken van je tanden inmiddels ongekend populair en is de markt welhaast verzadigd door middelen om je tanden een aantal tinten lichter te maken. Tandpasta’s en bleekmiddelen bij de drogisterij beloven je geen gouden maar witte bergen in de vorm van een gebit. Maar werkt dit wel? En hoe zit het met de veiligheid en bescherming van je gebit?

Vraag advies aan je tandarts

Wanneer je ook graag een witter gebit wilt, dan is er maar één plek waar je moet zijn: bij je tandarts. De bleekmiddelen van de drogisterij helpen meestal niet of veroorzaken onherstelbare schade aan je tanden. Dit wil je natuurlijk niet. Je tandarts bekijkt je gebit zorgvuldig en geeft je een goed advies over welke bleekmethode voor jou geschikt zou kunnen zijn. Bovendien kan je tandarts rekening houden met je wens door bijvoorbeeld je eventuele gaatjes te vullen met een kleurloze vulling.

Laserbleken van tanden

Hoewel het best prijzig is, kun je voor het mooiste en witste effect het beste je tanden laten laseren. Je gebit wordt na een lasertechniek behandeling tot maar liefst 3 tinten lichter. Hier zit echter ook een kanttekening aan: het resultaat is niet blijvend. Dit betekent dat je na verloop van tijd opnieuw een lasertechniek behandeling moet ondergaan. Bovendien is niet ieder gebit geschikt voor een laserbehandeling. Vraag daarom altijd eerst om advies bij je tandarts.

Bron: www.tk-schiedam.nl