Verzekeringen

Haal het maximale uit je zorgpolis

Geschreven door admin

Je zorgverzekering is duur en ook nog eens verplicht. Zorg er daarom ook voor dat je er het maximale uit haalt. Nee, dat betekent niet als een waaghals ineens uit een vliegtuig springen of kickboksen met Rico Verhoeven. Dat kan ook slimmer en zonder dat je zelf risico hoeft te lopen. Met de tips hieronder kun je het maximale uit je zorgpolis halen.

Weet waar je voor verzekerd bent

Uit onderzoek blijkt dat vele Nederlanders geen idee hebben waarvoor je allemaal verzekerd zijn. Dat is zonde, want zo mis je misschien vergoedingen waar je recht op hebt. Draag je bijvoorbeeld een bril of lenzen? Kijk dan goed of je hiervoor aanvullende vergoedingen krijgt, vaak mag je eens in de 2 of 3 jaar een bepaald bedrag declareren om deze kosten te dekken. Doe je dat niet, dan betaal je eigenlijk voor niets.

Elk bonnetje telt

Bij je zorgverzekering hoort eigen risico en dat is ook volgend jaar € 385,00. Een hoog bedrag aan eerste zorgkosten die je zelf moet betalen. Althans als je daar niet extra voor verzekerd bent. En wat vaak gebeurt is dat mensen kleine bonnetjes van zalfjes, pilletjes of andere relatief kleine zorgkosten niet declareren. Want die paar euro, ach dat is de moeite niet en ik moet het toch zelf betalen via het eigen risico. Maar wat nu als je later in het jaar toch hogere zorgkosten hebt, waarbij je ineens je eigen risico opneemt. Dan baal je wellicht dat je die eerdere bonnetjes niet hebt ingediend, want dan had je al een deel van je eigen risico betaald. De tip is dan ook, om ze te verzamelen en eens in het kwartaal in te dienen. Dan kost het je ook niet teveel tijd, heb je alles op 1 plek en vergeet je het ook niet.

Krijg je korting?

Er zijn zorgverzekering aanbieders en tussenpartijen die kortingen bieden op de verzekeringen en soms moet je daar wat voor doen. Soms moet je de korting claimen, aanvragen of voldoen aan een andere voorwaarden. Zorg er daarom voor dat als je hier gebruik van maakt dat je ook begrijpt hoe dit onderdeel werkt. Zo vergeet je niet waar je recht op hebt. Kortingen kunnen namelijk oplopen tot wel 250 euro per polis en dat is zonde om te laten liggen.
Vanaf november kun je je weer oriënteren op de zorgverzekering markt en zorgverzekeringen vergelijken. Neem ook hier even de tijd voor, want ook dat kan flink lonen. Verzeker alleen de zorg die je denkt nodig te hebben en kijk goed naar de verschillende prijzen.
Kijk hier voor een actueel aanbod: https://www.pensioenvergelijken.net/zorgverzekeringen-vergelijken/