Ouderdom

Herdenk je geliefde met een tijdelijk grafmonument

grafsteen
Geschreven door admin

Het verliezen van een dierbare is vaak een surrealistische ervaring. Naast het verdriet over het wegvallen van een familielid of vriend, ben je gedwongen om beslissingen te nemen over de kleinste details van de begrafenis. Een van deze details is hoe je het graf kunt markeren, totdat je een permanente grafsteen kan kopen. Een tijdelijk grafmoment is dan een ideale oplossing.

Wat is een tijdelijke grafmarkering?
Een tijdelijk grafmonument is een klein bordje dat een begraafplaats markeert. Meestal bevat het de naam en de geboorte- en overlijdensdatum van de overleden persoon. Een tijdelijke grafmarkering is precies wat de naam doet vermoeden. Het is een snelle maar tijdelijke oplossing om bezoekers die een graflocatie bezoeken, te laten weten dat ze zich op de juiste graflocatie bevinden. Later zal een meer permanente markering, zoals een grafsteen, moeten worden geplaatst.
.
In dienstenpakket uitvaartcentrum
Het uitvaartcentrum kan een tijdelijke grafsteen op de begraafplaats plaatsen. Dit kan zijn opgenomen in het servicepakket dat je aanschaft. Stem met het uitvaartcentrum af of ze deze service biedt. Wanneer de begraafplaats een tijdelijke grafmarkering plaatst, is de prijs ervan mogelijk inbegrepen in de prijs die je betaalt om de beschikking te krijgen over het graf. De begraafplaats kan een regel hebben met betrekking tot de tijdsduur dat een tijdelijke grafsteen kan worden gebruikt. Ze mogen besluiten om een tijdelijke grafmarkering weg te doen zodra het onmogelijk is om te lezen wat er op staat.

Zelf een tijdelijke grafsteen kopen
Behoort een tijdelijk grafmonument niet tot het dienstenpakket van het uitvaartcentrum, dan kun je er ook zelf een kopen. Tijdelijke grafmarkeringen variëren van indexkaarten die tussen twee vellen plexiglas worden geschoven tot kleurenafbeeldingen van een grafsteen die op een groot magnetisch vel is gedrukt. Net zoals de soorten permanente grafmarkeringen variëren in prijs en duurzaamheid, geldt dat ook voor tijdelijke grafmonumenten.

Je dierbare herdenken met een tijdelijke grafsteen
Misschien vraag je je af of tijdelijke markering nodig is. Nieuwe graven zijn goed zichtbaar op begraafplaatsen, zelfs maanden na de begrafenis. Mogelijk heb je de locatie van het graf heel goed onthouden en weet je precies welke plek je moet bezoeken, ook al is de permanente grafsteen nog niet geplaatst. Dit betekent echter niet dat je je geliefde in een ongemarkeerd graf hoeft achter te laten. Een tijdelijk grafmonument is een ideale oplossing om je overleden geliefde te herdenken en te eren.