Fysiotherapie

Medical taping werkt effectief tegen sportblessures

Medical taping

Spierpijn vanwege een sportblessure is geen pretje. De pijn kan soms ver uitstralen en weken tot maandenlang duren. Dit maakt medical taping een interessante oplossing voor sporters die vaker te maken krijgen met sportblessures en de pijn willen verlichten en de functie van de spieren willen herstellen. Lees verder om te weten wat medical taping is en waarop dit zo effectief is tegen sportblessures.

Wat is medical taping?

Medical taping, ook wel curetaping of kinesiotaping genoemd, is een behandeling waarbij het lichaamsdeel geïmmobiliseerd wordt waardoor de mobiliteit wordt vergroot en de functie aanzienlijk wordt verbeterd door middel van elastische tape. Het gaat om een combinatie van behandelingen zoals chiropraxie, klassieke fysiologie, osteopathie en myofasciale release. Dankzij medical taping kunnen spieren zich beter gaan bewegen, maar ook de bloedsomloop en de lymfecirculatie wordt bevorderd.

Verbeterde beweeglijkheid

Door medical taping toe te passen bij sportblessures wordt de druk op het weefsel verminderd, waardoor de bloed- en lymfecirculatie aanzienlijk verbeterd wordt. De patiënt zal minder pijn hebben en de werking van de spieren en de gewrichten wordt bevorderd waardoor het genezingsproces vele malen sneller zal gaan.

Medical taping bij sportblessures

We kennen een aantal veelvoorkomende sportblessures die op effectieve wijze behandeld kunnen worden door middel van medical taping, waaronder:

  • Verstuikte enkel: De enkel wordt ondersteund terwijl de beweeglijkheid van de spieren bevorderd wordt.
  • Zweepslag: Met medical taping wordt de bloed- en lymfecirculatie geoptimaliseerd zodat de zwelling omlaag gaat en de pijn wordt verlicht.
  • Verrekte hamstring: De pijn wordt vele malen minder en de functie van de spieren wordt verbeterd waardoor de patiënt sneller kan herstellen.

Vraag om advies bij een fysiotherapeut

Hebt u last van een sportblessure, dan kan medical taping een interessante oplossing bieden om je spieren en gewrichten te herstellen en om de beweeglijkheid te bevorderen. Vraag een expert als Fysioprof echter eerst om deskundig advies voordat je aan de slag gaat met de behandeling. Zo weet je namelijk zeker dat je voor de juiste behandelmethode kiest voor je situatie, aangezien professionals over de juiste mate van expertise en ervaring beschikken om je te kunnen aangeven welke behandeling geschikt is.