Medicijnen

Het ordenen van zorgproducten; 3 tips !

Geschreven door admin

In een ziekenhuis, verzorgingshuis of andere vorm van een zorginstelling is overzicht en ordening van belang. Er zijn tal van medicijnen en zorgproducten beschikbaar die elk een eigen plek moeten krijgen. Hoe je zorgproducten het beste kan ordenen? Lees het in onderstaande 3 tips!

1. Medische trolleys

Een medische trolley kan zowel voor algemeen gebruik als voor persoonlijk gebruik dienen. Denk aan een OK accessoire trolley, deze kan worden ingezet voor het opbergen van diverse kussens, beensteunen en zo verder. Maar ook een verrijdbare trolley kan plek bieden voor een compleet ophangsysteem voor bijvoorbeeld: sondevoeding, infuuszakken en diverse snoeren van een docking station. Kortom; een hele simpele manier om diverse apparaten en (infuus)zakken te ordenen.

2. Houders

Om zorgproducten te ordenen zijn er ook diverse houders beschikbaar om het werk makkelijker te maken. Een tip om zeker mee te nemen is; zorg voor houders! Denk aan een handschoenendispenser, dit is een makkelijke opbergplaats die tevens ook handschoenen ordent. Bij meerdere maten handschoenen zijn meerdere handschoenendispensers nodig om het overzicht te bewaren. Het hebben van diverse houders voor handschoenen, tissues of cilinders zorgt voor een rustige sfeer en effectieve manier van werken. Alles wat benodigd is, is zo binnen handbereik en gemakkelijk te vinden. Ook de voorraad van bepaalde producten zijn met geordende zorgproducten veel beter bij te houden!

3. Medicijnkasten

Een opgeruimd huis is fijn, maar een opgeruimde werkplek mag ook niet ontbreken in je dagelijkse leven. De volgende tip is daarom; de medicijnkast. Deze kan zowel opgehangen, als neergezet worden. Kijk hiervoor even naar de beschikbare ruimte en een logische indeling van de werkplek of patiëntenkamer. Een medicijnkast zorgt voor een goede ordening van diverse medicijnen, dit kan per patiënt bij elkaar gelegd worden of per medicijn geordend worden. Een medicijnkast is goed afsluitbaar en zorgt voor een goede en veilige opberging van medicijnen. Echter geldt dit alleen voor medicijnen die niet gekoeld hoeven te worden. Is dit wel verplicht? Kies dan voor een medicijnkoelkast, deze zorgt voor een juiste en correcte manier van medicijnenbewaring.

Naast deze drie tips is het verstandig om te allen tijde een logische indeling te hanteren om overzicht te houden en geordend te werk te kunnen gaan. Zorg voor genoeg ruimte zodat je met de medische trolleys overal gemakkelijk bij kunt komen. Een ziekenhuis of andere zorginstelling kan al gauw chaotisch en druk zijn door het aantal patiënten en de wisseling hiervan, een goede ordening van zorgproducten en een overzichtelijke ruimte is dus een must. Daarnaast brengt een goede ordening voordelen met zich mee, met name de effectiviteit op de werkplek.