Orthodontie

Orthodontist nodig?

Othodontisten
Geschreven door admin

Voor een beugel moet je bij een orthodontist wezen. Orthodontisten zijn gespecialiseerd in het rechtzetten van tanden en kaken. Het verschil met de tandarts is dat ze met hele andere apparatuur werken. Waar de tandarts veelal controle werkzaamheden doet en gaatjes boort en opvult is de orthodontist specialist in beugels. Niet alleen kinderen en tieners gaan naar een orthodontist ook steeds vaker zien we volwassenen in de praktijk. Het is namelijk ook mogelijk om op latere leeftijd je tanden te laten corrigeren. Of heb je bijvoorbeeld heel erg last van een overbeet door de stand van je kaken. Dan kun je hier beter wat aan laten doen, want het is nooit te laat om een beugel te nemen. We gaan het hier nog uitgebreid over hebben, met name over beugels voor volwassenen.

Beugel voor volwassenen

Niet alle beugels zijn geschikt om op elke leeftijd te dragen. Sommige beugels hebben alleen effect als je in de groei bent. Dan kan namelijk het bot van de kaken en of tanden makkelijker worden ‘gezet’ met een speciale beugel. De buitenboordbeugel heeft alleen effect als je nog jong bent en in de groeifase zit. Deze beugel beïnvloed de groei van de bovenkaak en verplaatst zo je bovenste kiezen, waardoor je meer ruimte krijgt in je mond. Orthodontie is geschikt voor alle leeftijden maar wel met een speciaal behandelplan. Voor volwassenen maken we vaak gebruik van andere type beugels. Dankzij de nieuwste technieken kun je met een onzichtbare beugel je tanden laten rechtzetten. Zo ziet niemand dat jij in je volwassen jaren een beugel draagt. Tegenwoordig kan iedereen profijt hebben van de nieuwste technieken om je tanden snel recht te laten zetten. Beugels dragen is dus niet alleen weggelegd voor pubers maar ook voor volwassenen.

Onzichtbare beugel

Je kunt tegenwoordig ook met een onzichtbare beugel je tanden laten rechtzetten. Dankzij de onzichtbare plastic bitjes worden de tanden in de loop der tijd op de gewenste plek gezet. Door verschillende maten te dragen worden je tanden op de juiste plek geduwd. Deze bitjes moeten wel worden uitgenomen tijdens het eten en het tandenpoetsen. Zo blijven ze ook mooi schoon. Bij TOP Orthodontie werken ze met Invisalign. Een gecertificeerde aanbieder van de onzichtbare beugel. Een Invisalign beugel is door zijn onzichtbaarheid erg geliefd bij zowel tieners als volwassenen. Daarnaast is de bekende slotjesbeugel ook een goede manier om je tanden recht te laten zetten.

Versnelde orthodontie

Wil je het liefst binnen 6 maanden kunnen genieten van een recht gebit? Met versnelde orthodontie wordt orthodontie gecombineerd met een parodontologie behandeling. Met behulp van een kleine operatie kan de orthodontist de behandeling sneller uitvoeren. Met de gewone beugels duurt het namelijk wel 1 tot 3 jaar voordat je tanden en kiezen helemaal recht staan. Een beugel nemen is een groeiproces en dit heeft tijd nodig. Wil je meer weten over de behandelmethodes bij TOP Orthodontie? Neem een kijkje op de website, want daar staat bijna alle informatie over de praktijk, de soorten beugels en de tarieven.