Haarverzorging

Sulfaatvrije shampoo gebruiken

shampoo
Geschreven door admin

De cosmeticamarkt heeft in de afgelopen jaren verschillende nieuwe producten verwelkomt. Een van deze producten is de sulfaatvrije shampoo, die in steeds meer supermarkten en drogisterijen aangeboden wordt. Deze shampoos zijn, zoals de naam al doet vermoeden, vrij van agressief reinigende sulfaten. Ook veel kapsalons maken gebruik van sulfaatvrije shampoos, als zij aanbieden het haar van hun klanten te wassen voor een knipbeurt. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van het gebruik van een sulfaatvrije shampoo bij het wassen van uw haar. Heeft u dit type shampoo al eens overwogen?

 

Werking van sulfaten in de shampoo

Mogelijk maakt u momenteel nog gebruik van een normaal type shampoo. In deze shampoo zitten zogenaamde sulfaten, wat zouten of esters van zwavelzuur zijn. Deze middelen zijn bijzonder krachtig, waardoor uw haar eenvoudig gereinigd kan worden. Een nadeel aan sulfaten is echter, dat deze middelen ook agressief kunnen zijn. Dit merkt u bijvoorbeeld aan een droge huid, geïrriteerde plekjes rond de haarwortels, enzovoorts. Iets wat u logischerwijs liever voorkomt!

 

Voor mensen met vet haar kan het gebruik van sulfaatvrije shampoo onverstandig zijn. Het haar kan in zo’n geval niet goed gereinigd worden.

 

Voordelen van het gebruik van sulfaatvrije shampoo

Het voornaamste voordeel van het gebruik van sulfaatvrije shampoo is logischerwijs dat het schade aan het huidoppervlak tegengaat. U zult niet langer een jeukend of irriterend gevoel aan uw hoofdhuid ervaren. Dit is in het bijzonder een voordeel, wanneer u uw haar regelmatig met shampoo wast.

 

Houd er rekening mee, dat sommige sulfaatvrije shampoos nog steeds van sulfaten zijn voorzien. Het gaat hierbij echter niet om de agressieve sulfaten, maar om mildere varianten. Deze kunnen minder kwaad! Mocht u allergisch zijn voor sulfaten of deze om een andere reden niet op uw hoofdhuid mogen smeren, dan is het erg belangrijk om naar de ingrediënten van de sulfaatvrije shampoo te kijken. Deze vindt u doorgaans op de fles!