Haarverzorging

Tips bij het voorkomen van hoofdluis

Geschreven door admin

Iedereen kent ze wel, hoofdluizen. Het is vervelend en erg besmettelijk, maar het is niet gevaarlijk . Veel mensen denken dat hoofdluis kan springen maar dat is niet zo, ze lopen over van hoofd naar hoofd. Daardoor komt het vaak op scholen voor omdat kinderen daar veel met elkaar spelen en daardoor vaak met hun hoofd dicht bij elkaar komen. Maar hoe voorkom je ze eigenlijk?

Kammen

Kam regelmatig het haar van je kinderen met een witte ondergrond eronder, bijvoorbeeld een vel wit papier of kam boven de wasbak. Als je dan grijs blauwe/ rood bruinige spikkeltjes ziet moet je die dooddrukken zodat ze niet verder kunnen verspreiden. De plek waar ze het meeste zitten is in de nek en achter de oren, kijk daarom daar altijd extra goed. Na het kammen moet je er ook voor zorgen dat je de kam goed ontsmet.

Luizencape

Je hebt er vast wel eens een keer gezien op een school of je hebt er een keer van gehoord, de luizencape. Het is een zak die je aan de kapstok hangt waar je je jas in stopt. Daardoor kunnen de luizen niet overlopen bij jassen op school.

Inlichten

Als je dan toch hoofdluis hebt geconstateerd is het belangrijk om je school, vrienden en familie in te lichten. Zo kunnen zij ook controleren op hoofdluis om ergere besmetting te voorkomen.

Behandelen

Er zijn allemaal chemische shampoos waar je haar heel vettig van wordt en je hoofdhuid van gaat irriteren. Gebruik daarom een shampoo op basis van natuurlijke extracten, bijvoorbeeld die van licener. Het is heel simpel in gebruik en je hoeft het maar 10 min in te laten trekken in tegenstelling tot andere shampoos waar je ook veel moet door kammen.