Haarverzorging

Tips & tricks om zelf je haar te verven

Geschreven door admin

Groeien de grijze haren bij jou sneller dan het gras van je gazon en heb je niet genoeg geld om iedere maand bij de kapper te zitten? Dan biedt zelf je haar verven de uitkomst. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende haarverfproducten op de markt dat je binnen no time je coupe professioneel kunt kleuren. Niemand die ziet dat je niet bij de kapper bent geweest. Wel is het belangrijk dat je de juiste verfkeuzes maakt. Er zit natuurlijk een groot verschil tussen wat grijze haren wegwerken, van een brunette in een blondine veranderen en je haarkleur op peil houden. Hierom hebben wij onze adviezen voor je in een overzicht gegoten.

Verven of spoelen

Voordat je aan de slag gaat met haarverven is het belangrijk te bepalen hoe je het geverfd wilt hebben. Wil je een permanente kleuring die nauwelijks vervaagt? Of kies je voor een spoeling die iets minder sterk is dan de permanente haarverf en na een aantal keer verven meer en meer geïntegreerd raakt met je eigen haarkleur? Wanneer je helemaal nog niet zeker bent over de kleur of de kleur niet permanent wilt behouden, kies dan voor een uitwasbare spoeling.

De mooiste haarkleuren

Wanneer je voor de gewenste haarverfmethode hebt gekozen komt het belangrijkste: de kleur. Ga hierbij voor de kappersmethode en meng twee of meerdere haarverfkleuren door elkaar. Hierdoor krijg je natuurlijk ogende kleurverschillen in je haar en het geeft je automatisch highlights. Kies voor een donkerder kleur dan je eigen haarkleur bij de wortels en voor een lichtere kleur bij de onderkant van je haar.