Mondhygiëne Tanden

Tips voor een stralend gebit

Wil je weer een stralend gebit hebben, waarmee je durft te lachen? Dan is dat niet voor iedereen even makkelijk. De een is gezegend met een stralende lach, waarbij de witte tanden je tegemoet springen, terwijl de ander al blij mag zijn als de gaatjes beperkt blijven. Toch zijn er heel wat zaken waar je rekening mee kunt houden en die je op voorhand kan doen om jouw gebit te verbeteren. Voordat je bij een specialist als PHP Tandartsen een afspraak kunt maken, kun je alvast met jouw tanden aan de slag. Lees snel verder en ontdek welke tips jij kunt gaan gebruiken. 

 

Verdere informatie opvragen bij een spoed tandarts

Een stralend gebit is niet alleen de witheid van de tanden, maar ook hoe jij je erbij voelt. Het is belangrijk dat jij tevreden bent met je tanden. Niet iedereen heeft spierwitte tanden zonder te bleken, maar er kan wel een verschil in vorm in zitten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door een ongeluk een tand bent verloren. Het is dan verstandig om verdere informatie op te vragen bij een Spoed tandarts in Den Haag om de tand weer terug te plaatsen. Deze tandarts kan jou tussen de reguliere afspraken door helpen om het gebit te reconstrueren, zodat je weer kunt lachen. 

 

Zowel gewone controles als spoedafspraken

Daarbij krijg je een stralend gebit ook door jaarlijkse controles uit te laten voeren. De spoed tandarts in Den Haag is er namelijk alleen voor langdurige pijn en hevige bloedingen. Wanneer je een gaatje hebt, is dit ook vervelend. Toch kan het wachten tot een normale afspraak. Wel is het belangrijk om dit gaatje te laten vullen, omdat je dan jouw stralend gebit kunt behouden in plaats van dat er ernstige gevolgen aan hangen doordat zenuwen gaan ontsteken of er rottingen plaats gaan vinden. In dit geval kun je daarom bij beginnende kiespijn het beste een afspraak maken bij de praktijk. 

 

De goede verzorging van jouw tanden

Of je nu een stralend gebit wilt verkrijgen door bij de spoed tandarts in Den Haag of dat je bij PHP Tandartsen voor een controle gaat, je kunt altijd goed voorbereid zijn. Door iedere dag goed te poetsen en daarvoor ook de juiste tandenborstel en tandpasta te gebruiken, zorg je ervoor dat er een beschermende laag op jouw tand achterblijft. Tevens moet je niet te lang rond blijven lopen met kiespijn. De pijnbestrijding kun je het beste doen aan de hand van paracetamols, waardoor de pijn dragelijk wordt voordat jouw afspraak plaatsvindt. 

 

Bekijken wat er nodig is

Wanneer je nog niet zeker weet of je bij PHP Tandartsen moet zijn, is het goed om de informatie door te nemen. Hier staat vaak al omschreven bij welke klachten je terecht kunt bij de spoed tandarts in Den Haag. Ook kun je contact opnemen met de praktijk als je dit fijner vindt. Medewerkers kunnen dan bekijken wat de klachten zijn en onder welke tijden je het beste langs kunt komen. Dit kan jou ook weer extra informatie geven om jouw gebit op een goede manier te onderhouden en het stralende gebit te krijgen waar je naar verlangt.