Zwangerschap

Je verwacht een baby: welke voorbereidingen moet er getroffen worden?

Geschreven door admin

Voorbereidingen op een baby

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat alles in orde is als je kleintje geboren gaat worden. De voorbereidingen op de komst van je baby zijn echter een stuk eenvoudiger dan dat er vaak geschreven wordt. Voor je kindje maakt het namelijk niet uit of het in een spiksplinternieuw kamertje slaapt of in een kamertje met gekregen spulletjes.

Kies je voor een kersvers en splinternieuw kamertje voor de kleine, dan zit er niets anders op dan te verbouwen, behangen en schilderen. Verflucht maar ook de ‘nieuwe geur’ van vloerbedekking kan bij bij volwassenen al irriterend werken op de luchtwegen, laat staan bij zo’n klein mensje wat net geboren is. Zorg daarom dat de ‘grote zaken’ ruim tevoren klaar zijn zodat het kamertje voldoende lang kan luchten.

Was alle kleertjes met een kort programma zodat ze lekker fris zijn. Gebruik een scheutje azijn in plaats van wasverzachter in het laatste spoelwater, je ruikt na het drogen er niets meer van. Wasverzachter kan namelijk irritatie veroorzaken op de tere babyhuid.

Zet je bed ca. 4 weken tevoren op klossen. Ook als je besloten hebt niet thuis te bevallen kan het handig zijn. Je stapt nét wat makkelijker in en uit bed die laatste paar weken en ook na de bevalling kan het heel plezierig zijn als je bed wat hoger staat.

Overleg met elkaar (partner, verloskundige) waar je wilt bevallen. Bij een medische indicatie is er geen keuze maar in principe zijn beide locaties goed. Volg hierin je hart.

Ben je op zoek naar een expert die jou kan helpen bij de bevalling? Neem dan contact op met www.verwachtverloskundigen.nl.