Zorg

Waar kan de huisarts jou mee helpen?

Geschreven door admin

Het is erg belangrijk dat je een vaste huisarts in je woonplaats hebt. Een huisarts kan je helpen wanneer je niet helemaal fit bent, of wanneer je vreemde plekjes op je huid aantreft. De kennis van een huisarts is zeer breed, waardoor een huisarts een diagnose kan stellen van de mogelijke aandoening die je hebt. Dit kan een keelontsteking zijn, een ontsteking in de huid, onderhuidse bloedingen, enzovoorts. Mocht een huisarts geen diagnose kunnen stellen of je verder willen laten onderzoeken, dan zal de huisarts je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn namelijk veel meer specialisten, die je kunnen helpen bij het verhelpen van een ziekte.

 

Bloedprikken bij een huisarts

Naast de mogelijkheid om op consult te gaan bij een huisarts, kun je er ook voor kiezen om bloed te laten prikken of wratten aan te laten stippen. Bloedprikken is onder meer noodzakelijk als de huisarts wil weten of er een bepaalde bacterie of een virus in je lichaam zit. Vaak is dit af te leiden uit de bloedwaarden. Ook het aanstippen van wratten komt regelmatig voor. Hiervoor hoef je dus niet per se naar het ziekenhuis.

 

Vragen? Kies voor een telefonisch consult!

Mocht je simpele vragen hebben voor de huisarts, dan kun je de huisarts vaak tussen bepaalde tijden bellen voor een telefonisch consult. Hierdoor hoef je niet bij de huisarts langs te gaan, maar krijg je wel advies over de stappen die je bij bepaalde pijntjes moet zetten. Als een huisarts de situatie niet vertrouwt, of geen goed oordeel kan vellen over de aandoening, dan zal de huisarts je vragen om langs te komen bij de huisartsenpraktijk.

 

Tip: schrijf je na een verhuizing in bij een huisarts. Vaak dien je namelijk op een kennismakingsgesprek te komen, alvorens een huisarts een consult kan geven.