Orthodontie

Wat doet de orthodontist?

Geschreven door admin

Een orthodontist is een afgestudeerde tandheelkundige die vervolgens een vier jaar durende specialistische studie orthodontie heeft gevolgd. De orthodontist houdt zich voornamelijk bezig met de kaak- en tandstand en is bevoegd om beugels te plaatsen om de problemen hieromtrent adequaat te kunnen behandelen. Hij of zij zorgt er voor dat je tanden weer netjes recht in de rij staan en dat je gebit zo optimaal mogelijk functioneert. Wil je ook zonder schaamte je glimlach aan de wereld tonen? Maak dan een afspraak met de orthodontist bij jou in de buurt. Hij of zij zal je adviseren of het dragen van een beugel voor jou zinvol is.

Slotjesbeugel

‘Rechte tanden’. Dat is de vertaling van het woord orthodontie. Logisch dus dat je bij de orthodontist aan het juiste adres bent voor een mooi en strak gebit. Het is een misvatting te denken dat alleen kinderen en jongeren zich tot deze specialist wenden: steeds vaker komen volwassenen de praktijk van de orthodontist binnen lopen. Een veel geplaatste beugel door de orthodontist is de vaste beugel, ook wel slotjesbeugel genoemd. Het voordeel van een slotjesbeugel is dat deze altijd blijft zitten, of je nu aan het eten, tandenpoetsen of sporten bent.

Uitneembare beugel

In sommige gevallen kiest de orthodontist er voor om een uitneembare beugel te plaatsen. Deze beugels bestaan doorgaans uit een plastic plaatje dat gevormd is naar je gehemelte. Met metalen draden wordt er vervolgens druk op je gebit uitgeoefend. Na verloop van tijd zullen je tanden van stand gaan veranderen.