Letsel

Wat doet een podotherapeut?

Geschreven door admin

Weet u wat een podotherapeut doet? Veel mensen hebben geen idee. Dit is best raar aangezien een podotherapeut de voetklachten behandelt. Voet klachten is iets wat bij veel mensen niet onbekend is, daarom is het opvallend dat veel mensen niet weten wat een podotherapeut doet. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op wat een podotherapeut voor u kan doen. Heeft u dus ook wel eens problemen met uw voeten? Leest u dan eens dit artikel en kom erachter wat een podotherapeut allemaal voor u kan betekenen.

Welke klachten zijn er?

Heeft u wel eens lage rugklachten? Of last van uw knieën en uw heupen? Dit kan voortvloeien uit klachten die komen doordat uw voeten niet goed functioneren. Een podotherapeut kan door bepaalde therapieën te gebruiken de bron van de problemen van u verhelpen. Maar bij wat voor klachten kan een podotherapeut u helpen? Wij hebben een opsomming voor u gemaakt:

  • Sportblessures
  • Voetproblemen bij kinderen
  • Overbelasting
  • Standsafwijking van de tenen
  • Standsafwijking van de voeten
  • Klachten als gevolg van diabetes en reuma
  • Ingegroeide teennagels

Zoals u kunt lezen kan een podotherapeut u dus helpen bij allerlei klachten die te maken hebben met de voeten, ook met klachten die niet in de voeten zitten.

Podotherapie is een effectieve manier om klachten te verminderen en wettelijk erkend

Podotherapeuten zijn nog niet heel lang actief, pas sinds 1982 is het beroep wettelijk erkend. Hierdoor was het in de begintijd erg lastig om mensen te overtuigen van de werking van podotherapie. Tegenwoordig hebben wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat podotherapie erg veel voetklachten wegneemt! Heeft u ook klachten in uw voeten of klachten die vanuit uw voeten komen? Ga dan eens op zoek naar een podotherapeut bij u in de buurt en laat u behandelen zodat de klachten snel zullen afnemen.