Uncategorized

Wat is een medium?

Geschreven door admin

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze gefascineerd zijn door het bovennatuurlijke. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat velen graag meer te weten zouden willen komen over wat een zogenaamd medium nu precies is en vooral wat ze doet. Voor heel wat mensen geldt daarenboven echter ook dat ze graag zouden willen ontdekken wat ze zelf kunnen doen om bepaalde gaven te kunnen benutten. In ieder geval, ben jij op zoek naar een complete uitleg met betrekking tot wat is een medium? Dan zal de informatie hieronder je met zekerheid heel wat wijzer kunnen maken. 

Wat is een medium nu eigenlijk precies? 

De hamvraag van deze pagina is dus duidelijk ‘wat is een medium’? Het betreft hier een persoon die bijzonder veel energieën waar kan nemen. Voor de verschillende energieën welke waargenomen kunnen worden door de ogen van een helderziende geldt dat ze geen deel uitmaken van ons normale spectrum. Voor een medium geldt dat hij of zij dingen of bijvoorbeeld gebeurtenissen waar kan nemen zonder dat er daarbij sprake is van zintuigelijke prikkels die van buitenaf komen. 

Naast bovenstaande geldt dat het licht welke wordt waargenomen door helderzienden net buiten ons standaard spectrum valt. Voor elk medium geldt evenwel dat hij of zij beschikt over net een ander stukje licht. Dit heeft als gevolg dat elk medium in de praktijk andere zaken waar kan nemen. Hiermee is er alvast een klein beetje van de vraag wat is een medium voor jou beantwoord. 

Welke zaken kan een medium waarnemen?

Wat is een medium en vooral wat kan een medium nu eigenlijk precies waarnemen? Er zijn tal van verschillende zaken welke door een medium waargenomen kunnen worden. Denk hierbij aan:

  • Ze kunnen de toekomst zien; 
  • Men kan kijken in het lichaam van de mens;
  • Er kunnen symbolen doorgekregen worden;
  • Er kunnen entiteiten waargenomen worden; 
  • Men kan bijvoorbeeld aura’s waarnemen;

Er wordt in de praktijk vaak vanuit gegaan dat elk medium over dezelfde eigenschappen en dus ook mogelijkheden beschikt. Dat hoeft niet per se waarheid te zijn, integendeel. Indien je graag een beroep wenst te doen op de diensten van een specifiek medium moet je hier wel aandachtig voor zijn natuurlijk. Alleen op die manier zal ze aan al je verwachtingen weten te voldoen.

Kan je ook zelf een medium worden?

Het is niet mogelijk om een artikel te schrijven over de vraag wat is een medium zonder even dieper in te gaan op de mogelijkheden die bestaan om zelf een medium te worden. Voor heel wat mensen geldt namelijk dat ze het vermoeden hebben dat dit iets is wat niet aangeleerd kan worden. In zekere mate is dat ook niet helemaal onjuist. Dit gezegd hebbende geldt voor elke persoon dat hij of zij beschikt over bepaalde mediums kwaliteiten. Het is echter vooral zaak om daar mee te leren werken. Om dit voor elkaar te krijgen is het volgen van een opleiding altijd een interessante keuze. Er zijn verschillende opleidingen waar je hiervoor een keuze tussen kan maken. Hoe dan ook, heeft het antwoord op de vraag: wat is een medium jou getriggerd om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan kan het volgen van één van de opleidingen van Hemelswijs beslist de moeite waard zijn om te gaan overwegen.