Ouderdom

Wat te doen bij een hernia?

schimmelnagel behandeling
Geschreven door admin

Een hernia is een veelgehoorde rugklacht. Het komt vaak voor bij mensen met instabiele rug of bij het verkeerd of overmatig belasten van de rug. Gelukkig is een hernia erg goed te behandelen.

Hernia, wat is het eigenlijk?
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschrijf die tegen de zenuwwortel aandrukt. Doordat deze zenuw geïrriteerd raakt gaat het pijn doen. In het ergste geval kan het er zelfs voor zorgen dat spierfuncties uitvallen en dat het gevoel in rug weggaat. Een erg vervelende klacht dus!

Een juiste behandeling is noodzakelijk
Bij een hernia is het belangrijk dat er snel hulp komt. Een goede behandeling zorgt er voor dat u snel en blijvend van de pijn afkomt. Er zijn diverse behandelingsmethodes. Een relatief nieuwe therapie die bij erg veel mensen werkt is de DorSano methode. Deze methode zorgt ervoor dat de kleine spieren rond en tussen de onderrugwervels versterkt en gestabiliseerd worden. En dit blijkt te werken: deze methode heeft al veel mensen van hun klachten afgeholpen en de kans dat er geen operatie nodig is, is enorm gestegen (90%) na een behandeling van DorSano!

Maar ook na de behandeling is het noodzakelijk om zelf te blijven trainen, zodat de rugspieren sterker worden. Ook als de pijn over is, is training belangrijk. Eventueel kunt u er voor kiezen om met een deskundige instructeur te blijven werken. Zo kunnen uw vorderingen worden bijgehouden en krijgt u figuurlijk het steuntje in de rug.

Klaar voor een hernia behandeling?
Kampt u ook met hernia klachten? Blijf hier dan niet mee doorlopen en zorg voor een passende behandeling. Neem eens een kijkje op de website van DorSano of neem contact op met één van de specialisten. Zij helpen u graag van uw pijn af, zodat u weer optimaal kunt functioneren!