Zorgverzekeraars

Er zijn talloze zorgverzekeraars die elk proberen om op een andere manier klanten te werven. De ene zorgverzekeraar richt zich vooral op lage prijzen en hoopt daarmee de mensen te werven die geld op hun verzekering willen besparen. De andere verzekeraar is juist weer wat duurder en richt zich vooral op goede ondersteuning en hulp. Er zijn verzekeraars waarbij je alles zelf via internet moet regelen, en er zijn verzekeraars waar je gewoon kunt bellen als je er niet uit komt.

Welke zorgverzekeraars zijn er?

Het voert te ver om een uitgebreide lijst te geven met een overzicht van alle zorgverzekeraars in Nederland. Niet alleen zou een dergelijke lijst nooit geheel accuraat kunnen zijn aangezien er voortdurend zorgverzekeraars bij komen en ook weer verdwijnen; het zou zinloos zijn omdat je als lezer geen idee hebt waar de verzekeraar zich op focust. Een verzekeraar die zich vooral op ouderen richt, is wellicht voor jongeren weer overbodig. Het heeft dan dus geen zin om een volledige lijst te geven.

Hieronder staan een aantal bekende zorgverzekeraars opgenoemd.
Zilveren Kruis
– CZ
VGZ
Menzis
ONVZ
Univé
Delta Lloyd
Ditzo
OHRA
FBTO
Daarnaast zijn er ook nog de volgende zorgaanbieders: DSW, IZZ, IZA, Agis, Zorg en Zekerheid, De Friesland, Salland, IAK, AnderZorg, en PNOzorg.

Zoals gezegd zijn er talloze zorgverzekeraars; dat een verzekeraar niet in bovenstaande lijst voorkomt betekent niet dat die verzekeraar kwalitatief onder de maat is. Andersom geldt hetzelfde; de aanwezigheid van een zorgverzekeraar in bovenstaande lijst staat niet garant voor een goede kwaliteit. Wilt u alle zorgverzekeringen vergelijken? Klik dan op de vorige link.