Verzekeringen

Zorgverzekering voor 2018 afsluiten

Geschreven door admin

Bent u zich momenteel al aan het oriënteren op een geschikte zorgverzekering voor het aankomende jaar? Een zorgverzekering in 2018 zal duurder zijn dan in het huidige jaar, doordat de zorgkosten steeds verder oplopen. Om de zorgkosten te kunnen bekostigen moet u als consument een hogere premie betalen. Dit maakt het des te belangrijker om de mogelijkheden die u heeft vooraf goed door te nemen. Welke dekking heeft u nodig? Welke zorgverzekeraar biedt de goedkoopste verzekering aan? Enzovoorts. Hoewel de premie voor een zorgverzekering zal toenemen, wordt ook het basispakket uitgebreid. Zo profiteert u van een betere dekking in 2018!

Tip: controleer aan het eind van ieder jaar of er een goedkoper alternatief voor uw huidige zorgverzekering aangeboden wordt. U kunt op jaarbasis vaak al snel een paar tientjes besparen, door over te stappen naar een andere verzekeraar. Er zijn in Nederland een groot aantal zorgverzekeraars, die ieder verschillende verzekeringspakketten aanbieden.

Vergelijken van verschillende zorgverzekeringen

Er zijn verschillende manieren om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op internet vindt u diverse tools die u hierbij kunnen helpen. Door deze tools te gebruiken hoeft u de zorgverzekeringen niet handmatig met elkaar te vergelijken. Houd er rekening mee dat u bij het vergelijken van zorgverzekeringen op verschillende punten dient te letten. Denk bijvoorbeeld aan de dekking die een zorgverzekering u biedt, de zorgpremie die u voor uw verzekering betaalt, enzovoorts. De goedkoopste zorgverzekering is vaak niet per definitie de beste zorgverzekering voor u.

Heeft u de goedkoopste zorgverzekering bij uw situatie gevonden? Controleer in dat geval altijd nog even de precieze dekkingsvoorwaarden op de website van de verzekeraar. Soms lijkt een zorgverzekering heel aantrekkelijk, maar blijken de dekkingsvoorwaarden helemaal niet zo gunstig te zijn. Door een slechte dekking kunt u bij medische problemen alsnog veel geld kwijt zijn. Dit wilt u voorkomen!

Een aanvullende verzekering afsluiten

Naast de mogelijkheid om een basispakket af te sluiten, kunt u dit pakket verder uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering heeft u een zeer ruime keuze. Denk aan een aanvullende tandartsverzekering, die interessant is als u regelmatig voor een tandartsbehandeling bij uw tandarts langs moet gaan. Het is mogelijk om een aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan waar u uw basisverzekering heeft afgesloten. Zo kunt u ook bij een aanvullende verzekering altijd voor de goedkoopste optie kiezen. Daarnaast vervalt het Eigen Risico bij bepaalde aanvullende verzekeringen waardoor u dit niet hoeft te betalen. Zorg ervoor dat u de verzekering voor 2018 ruim van tevoren afgesloten heeft.