Verzekeringen

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Geschreven door admin

Ook in 2018 veranderen er weer een aantal dingen aan de zorgverzekering. Zo stijgt de premie en verandert de basisdekking. Het is dus heel logisch dat je ook in 2018 een voordelige zorgverzekering wilt die de juiste dekking biedt. Door zorgverzekeringen te vergelijken, kom je er al snel achter of het zinvol is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

De basis zorgverzekering in 2018

Tijdens Prinsjesdag is de samenstelling voor de basis zorgverzekering in 2018 bekend gemaakt. Zo:

  • Stijgt de nominale zorgpremie met 72 euro.
  • Blijft het verlicht eigen risico gelijk op 385 euro.
  • Wordt de zorgtoeslag voor lagere inkomens verhoogd naar 131 euro per verzekerde.
  • Stijgt de inkomensafhankelijke bijdrage van 6,65 naar 6,90 procent.
  • Krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten vanaf 2018 twaalf behandelingen vergoed voor oefentherapie. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Worden er nieuwe geneesmiddelen beschikbaar gesteld ter behandeling van borstkanker, darmverstopping en hepatitis C.
  • Wordt vanaf 2018 zittend ziekenvervoer van en naar het ziekenhuis vergoed voor oncologiepatiënten die een immuuntherapie ondergaan.

Eenvoudig en gratis zorgverzekeringen voor 2018 vergelijken

Aangezien de dekking van de basis zorgverzekering in 2018 weer verandert, is het goed mogelijk dat je huidige zorgverzekering niet meer bij je zorgbehoefte past. Het kan zijn dat deze te duur is of niet meer voldoende dekking biedt. Door zorgverzekeringen voor 2018 te vergelijken, kom je al snel te weten of het verstandig is om over te stappen naar een andere verzekeraar. Via Ikvergelijk.nu kun je snel, eenvoudig en gratis de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Bovendien is het kostenbesparend. Door de zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen naar een voordelige zorgverzekeraar, bespaar je jaarlijks tientallen euro’s.

Wil je wisselen van zorgverzekering? Dan kan je dit één keer per jaar doen. Dit kan vanaf half november tot eind januari 2018. De nieuwe verzekering gaat dan per 1 januari 2018 in.