Uncategorized

Zorgwonen: het comfort van een relaxzetel met tiltlift

In een zorgwoning draait alles rond het verhogen van het comfort van de bewoners. Dat kan bijvoorbeeld door de badkamer aan te passen of bepaalde zaken te automatiseren met behulp van domotica. Maar ook de meubelen zorgen voor meer comfort. Denk bijvoorbeeld aan een relaxzetel met tiltlift. Deze zetel voorkomt een heleboel ongemakken.

Tiltlift als opstaphulp

Relaxzetels voor ouderen zijn uitgerust met een tiltlift (meer info). Deze uitstaphulp tilt de zetel een klein beetje naar voor, waardoor het veel makkelijker wordt om recht te staan. Uit een gewone fauteuil rechtstaan is soms heel moeilijk – en pijnlijk – voor senioren, omdat ze last hebben van hun gewrichten en met de jaren spiermassa verliezen. De tiltlift lost dit probleem op.

Gemotoriseerde steunen

De tiltlift in de relaxzetel drijft ook andere stukken aan. Zoals de rugleuning, hoofdsteun en voetenplank. Dat laat je toe om via een afstandsbediening de ideale zithouding in te stellen. Leg bijvoorbeeld je voeten omhoog om je benen te laten rusten, of breng de rugleuning naar beneden om een verkwikkend dutje te doen. Dankzij de ingebouwde motor verloopt alles heel soepel.