Aanvullende verzekering

Door een basisverzekering bij een zorgverzekeraar wordt de belangrijkste zorg vergoed. Wil je echter ook verzekerd zijn voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ziekenhuisopname, of alternatieve geneeswijzen? Dan doe je er goed aan om een aanvullende verzekering af te sluiten. Door zo’n verzekering af te sluiten ga je per maand wel meer premie betalen. Dit is echter afhankelijk van wat voor aanvullende verzekering je afsluit en bij welke zorgverzekeraar je aangesloten bent.

Wat wordt vergoed door een aanvullende verzekering?

Aanvullende verzekeringen mogen door de zorgverzekeraars zelf worden samengesteld. De invulling van dergelijke verzekeringen kunnen dan ook per zorgverzekeraar sterk verschillen. Kijk dus goed welke zorgkosten je het liefst vergoed wilt hebben. Leg hierbij de nadruk op bij het kiezen van een zorgverzekeraar. Kosten zijn hierbij misschien minder belangrijk, doordat de extra premie die je per maand meer betaalt uiteindelijk lager is dan de extra kosten die de behandelingen met zich mee zouden brengen. Let dus goed op wat er precies gedekt wordt en wat de voorwaarden zijn. Het eigen risico geldt niet voor een aanvullende verzekering.

Waar je bij het afsluiten wel op moet letten is dat zorgverzekeraars aanvullende voorwaarden mogen stellen. Dit zou kunnen betekenen dat je aanmelding uiteindelijk niet wordt geaccepteerd. Een andere mogelijkheid is dat de premie verhoogd wordt, omdat je een zogenaamd ‘bijzonder geval’ bent. Hieronder zou je een chronische ziekte kunnen verstaan, of ouderdom. Lees je hierover goed in wanneer je een bepaalde verzekering wilt afsluiten, heb je nog een verzekering lopen die je graag zou willen opzeggen? Dat kan natuurlijk ook altijd, gratis! Je kunt dit opzoeken via internet via jouw eigen verzekeraar maar ook via een derden, zei zullen dit dan voor jou in gang zetten!.