Studentenverzekering

Studenten maken over het algemeen bijna geen gebruik van de zorg. Dit komt voornamelijk doordat studenten over het algemeen jong zijn en dus weinig ouderdomskwaaltjes hebben, maar ook doordat ze vaak een redelijk gezonde leefwijze hebben (ze sporten vaak, al drinken studenten wel relatief veel alcohol en wordt er niet altijd even gezond gegeten) en hoog opgeleid zijn en vaak niet roken.

Doordat studenten vaak weinig gebruik maken van zorg, is het voor veel studenten de moeite waard om te besparen op de zorgverzekeraar. Je kunt dit het beste enkel doen als je geen tot weinig zorg gebruikt. Op die manier kun je veel besparen door een zorgverzekeraar te kiezen die zich voornamelijk richt op studenten.

Welke zorgverzekeraar is goed voor mijn studentenverzekering?

In principe is elke goedkope zorgverzekering goed voor een doorsnee student. Sommige studenten hebben bijzonder zorgeisen. Zo heeft de ene student een bril, de andere wil graag een tandartsdekking en de volgende wil het liefste de pil en condooms vergoed krijgen.

Goede verzekeringen voor studenten zijn bijvoorbeeld Zilveren Kruis, Anderzorg, Menzis, FBTO en OHRA. Je kunt bij deze zorgverzekeraars op de website zelf je specifieke gegevens invoeren om zo te zien wat je precies bij deze zorgverzekeraars zou betalen. Als je nu bij een andere zorgverzekering zit, kan het zomaar zo zijn dat je vele euro’s per maand en dus tientallen tot wel honderden euro’s per jaar kunt besparen door naar een andere zorgverzekering te gaan! Dat is sowieso iets om te overwegen dus.