Fit worden

E-sigaret, hulpmiddel bij het stoppen met roken

Geschreven door admin

Van de één op de andere dag stoppen met roken is voor vele best een hele opgave. Je lichaam krijgt plotseling geen nicotine meer binnen waardoor je ontwenningsverschijnselen gaat krijgen. Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk volledig kunt stoppen met roken en het niet na een aantal dagen al opgeeft is de e-sigaret een goed hulpmiddel om je hierbij te helpen.

E-sigaret, wat is dat?

Dat sigaretten ongezond zijn voor het lichaam is vrij duidelijk. Maar toch rookt een groot percentage van de bevolking. Nicotine heeft een zeer verslavend effect. Hierdoor kan het voor de meeste mensen moeilijk zijn om te stoppen met roken. De e-sigaret, ook wel de elektrische sigaret genoemd, is een hulpmiddel die je hierbij kan helpen. Met de e-sigaret krijg je veel minder schadelijke stoffen binnen. De schadelijke stoffen teer en koolmonoxide adem je met de e-sigaret niet meer in.

Hoe werkt het?

Een e-sigaret bestaat uit een aantal onderdelen. Wat bij de normale sigaret het filter heet, krijgt bij de e-sigaret de naam cartridge. Deze is bevestigd aan de batterij. Door te ‘roken’ activeer je de batterij die ervoor zorgt dat de nicotine verdampt. Door het gebruik van de e-sigaret inhaleer je naast nicotine alleen maar damp in. Tevens kan het langzamerhand je behoeften aan nicotine helpen verminderen. Zodat je op een gegeven moment compleet gestopt bent met roken.

Soorten

  • Wegwerp e-sigaret. Deze is volledig gevuld en direct klaar voor gebruik. Dit model bevat de hoeveelheid van bijna drie pakjes ‘normale’ sigaretten. Zodra deze leeg is kun je hem niet meer bijvullen. Wil je eerst ervaren of de e-sigaret wel überhaupt iets voor jou is? Dan is de wegwerp e-sigaret een goede keuze om mee te beginnen.
  • Navulling in de vorm van cartridges. Naast wegwerp e-sigaretten zijn er modellen die je kunt navullen. Op deze manier hoef je de basis onderdelen niet weg te gooien. De navullingen zijn er uiteraard ook weer in verschillende smaken te krijgen. Denk hierbij aan menthol, chocolade en vanille.
  • Navulling in de vorm van vloeistof. Navullingen in de vorm van vloeistof gaat het langst mee. Het nicotinegehalte varieert van 0mg tot 18 mg. Het verschil is dat je de vloeistof moet bijvullen zodra deze leeg is. Zodra cartridges leeg zijn kun je ze weggooien.

Waarom interessant?

  • Je krijgt geen schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide binnen
  • Hulpmiddel bij het stoppen van roken
  • Ook zonder nicotine verkrijgbaar
  • Verschillende smaakjes

Wilt u graag stoppen met roken, maar heb je hier een beetje hulp bij nodig? Check dan de verschillende e-sigaretten modellen en smaken die die verkrijgbaar zijn op esigaret-shop.nl.