Gezondheid

Voorkom voetklachten door de juiste schoenen te dragen

Geschreven door admin

Heb je snel last van pijnlijke of vermoeide voeten? Dan kan dit uiteraard veroorzaakt worden door het beroep wat je uitvoert of de dagelijkse werkzaamheden die je moet verrichten. Maar de juiste schoenen kunnen deze klachten sterk verminderen. Hieronder daarom enkele tips om voetklachten te voorkomen of te verminderen door het dragen van de juiste schoenen.  

Waarom goede schoenen?

Goede schoenen kunnen pijnlijke of vermoeide voeten voorkomen en ervoor zorgen dat je geen klachten ontwikkelt zoals likdoorns, blaren of eelt. Slecht zittende schoenen zorgen voor beknelde voeten met alle daaropvolgende problemen van dien. Zijn de schoenen van materialen gemaakt die snel zweten en dit vocht vrijwel niet af kunnen voeren, dan loop je ook kans op flinke zweetvoeten of andere voetproblemen, zoals schimmelinfecties of kalknagels.

Wat zijn goede schoenen?

Hoe herken je goede schoenen? Uiteraard zijn alle voeten anders en is er voor eenieder een andere perfecte schoen voorhanden. Het belangrijkste is om de juiste schoen voor jouw voeten te vinden. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende ruimte in je schoenen is, maar niet teveel ruimte zodat je je niet in je schoenen kunt schuiven. Denk er dus ook aan dat je kiest voor schoenen die goed ventileren. 

Aanschaf van schoenen

Maar hoe schaf je nu de juiste schoenen aan? Sowieso is het materiaal dus van groot belang. Voor de meest comfortabele pasvorm is het een aanrader om te kiezen voor leren schoenen of schoenen met een stoffen, rekbare bovenzijde zoals Skechers voor dames. Zeker bij probleemvoeten is het belangrijk om schoenen te kiezen die niet te groot, maar ook zeker niet te klein zijn. Een ademende bovenkant en zool is aan te raden voor mensen die snel last hebben van zweetvoeten. En tot slot zijn schoenen met een grof profiel fijn als je graag voldoende grip hebt tijdens het lopen. 

Ventilatie

Ventilatie is van belang om ervoor te zorgen dat je geen zweetvoeten in je schoenen krijgt. Denk hierbij dus aan een ademende bovenkant- en zool van je schoen, zodat je voeten niet volledig opgesloten zitten in je schoenen. Schoenen van luchtdoorlatende materialen bieden hierbij een uitkomst. 

Tips 

Wil je er zeker van zijn dat je perfect passende schoenen hebt? Laat je voeten dan regelmatig goed opmeten bij een gespecialiseerde schoenenwinkel. Zo weet je zeker dat je schoenen kunt aanschaffen die perfect geschikt zijn voor jouw voeten en waar je voor langere periode plezier van kunt hebben.