Verzekeringen

Zorgtoeslag

medicijnen in verschillende kleuren
Geschreven door admin

In 2016 gaan de premies van de zorgverzekeringen wederom verder omhoog, en stijgt ook het verplichte eigen risico. Om ook voor mensen met een laag inkomen de zorgpremie betaalbaar te houden is er de Zorgtoeslag. Afhankelijk van uw inkomen kan de hoogte van de Zorgtoeslag in 2016 oplopen tot 83 euro per maand.

Voorwaarden Zorgtoeslag 2016

Om in aanmerking te komen voor Zorgtoeslag dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet u minimaal 18 jaar zijn, en een zorgverzekering hebben bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Ook is het belangrijk dat uw inkomen niet te hoog is.
In 2016 mag u maximaal een inkomen hebben van € 27.012 euro per jaar. Indien u een toeslagpartner heeft mag u gezamenlijk een inkomen hebben van maximaal € 33.765.Verdient u meer? Dan komt u helaas niet meer in aanmerking voor zorgtoeslag. Wanneer u Zorgtoeslag 2016 aanvraagt, moet u de belastingdienst een schatting van uw inkomen geven. Aan de hand van deze schatting wordt de hoogte van uw Zorgtoeslag bepaald. Aan het eind van het jaar wordt de definitieve berekening gemaakt. Heeft u minder verdiend, dan krijgt u geld terug. Is uw inkomen hoger dan dat u heeft opgegeven, dan moet u mogelijk een deel terug betalen.

Na het aanvragen ontvangt u maandelijks rond de 20e van elke maand uw Zorgtoeslag. De eerste betaling ontvangt u al op 21 december van 2015. Het aanvragen van toeslagen voor 2016 kan nog tot 1 september 2017.