Haarverzorging

3 tips voor het uitzoeken van de juiste pruik bij kaalheid

Geschreven door admin

Kaal worden is geen pretje en al helemaal geen keuze. Anders dan veel mensen denken kunnen ook vrouwen kaal worden. En hoewel er middelen op de markt zijn die bewezen effectief zijn tegen het terugdringen van haaruitval zijn deze middelen vaak duur, hebben ze bijwerkingen en moet je ze voor altijd innemen. Een veel goedkopere en medisch-verantwoorde manier om iets aan kaalheid te doen, is het kopen van een of meerdere pruiken. In dit artikel vind je drie essentiële tips wanneer je hebt besloten om een pruik te kopen.

1. Ga na of je verzekerd bent

Veel mensen weten het niet maar in sommige gevallen ben je gewoon verzekerd voor een pruik of haarwerk bij kaalheid. Zeker bij vrouwen worden pruiken in veel gevallen gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Bij mannen ligt dit anders en mannen komen dan ook niet in aanmerking voor een vergoeding bij erfelijke kaalheid. Dat komt omdat het bij mannen niet als medische aandoening wordt gezien. CZ is één van de zorgverzekeraars die pruiken in veel gevallen voor de volle 100% vergoed tot een bepaald bedrag.

2. Kies de kleur die bij je past of mix met verschillende kleuren

Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel. Dat geldt zeker ook voor mensen die kaal worden tegen wil en dank. Zo kun je eindeloos variëren met pruiken en kun je dus de ene dag gaan voor een blonde pruik en de andere dag voor een grijze of bruine pruik. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een pruik in de haarkleur die je altijd gehad hebt. Bijkomend voordeel is dat je je haar niet hoeft te verven in de kleur die je op dat moment leuk vindt. Je kunt simpelweg een nieuwe pruik kopen.

3. Bepaal het type pruik

Ten slotte moet je rekening houden met het type pruik. Zo zijn er pruiken van 100% echt haar, synthetisch haar of techno haar. Het is van groot belang van welk soort haar je pruik gemaakt is omdat je bij synthetische haar bijvoorbeeld niet mag föhnen. Dit mag weer wel bij echt haar en techno haar. Uiteraard zit er ook verschil in prijs: zo is echt haar en techno haar aanzienlijk duurder dan een pruik van synthetisch haar. Aan de andere kant is de kwaliteit dan, vanzelfsprekend, ook iets minder. Het belangrijkst is dat je je bewust bent van de verschillende voor- en nadelen en dat je je laat adviseren door erkende haarwerkspecialisten met verstand van zaken.

Pruik