Diëten

5 tips als je wil beginnen met een koolhydraatarm dieet

Geschreven door admin

Wil jij starten met een koolhydraatarm dieet? Weet dan dat je een van de beste diëten gaat volgen om mee af te vallen. Het koolhydraatarme dieet leidt niet alleen snel tot resultaat, maar zorgt er ook nog eens voor dat je je gelukkiger gaat voelen en weinig tot geen honger meer hoeft te leiden. Daarbij kun je met een koolhydraatarm dieet nog heerlijke gerechten op tafel zetten zonder dat je je schuldig hoeft te voelen omdat je lekker aan het eten bent.
Als je start met dit geweldige dieet, kun je het beste deze 5 tips in je achterhoofd houden.

Begin niet te snel

Elke verandering in je voedingspatroon is er één en je lichaam heeft dan ook de tijd nodig om hieraan te wennen. Je kunt heel fanatiek beginnen en alle maaltijden op de dag vervangen door koolhydraatarme maaltijden, maar dat is wellicht wat snel. Begin bijvoorbeeld met het vervangen van 1 tot 2 gerechten en doe er na een dag of 4 nog een gerecht bij.
Op die manier geef je je lichaam alle kans om zich aan te passen en kun je goed beoordelen wat de werking van je nieuwe voedingspatroon op je lichaam is.

Beweging is goed voor je

Nu je dit leest sta je op het punt om aan een koolhydraatarm dieet te beginnen. De kans dat je wil bewegen is niet heel groot, want veel mensen gaan afvallen uit de weg omdat ze denken dat ze meer moeten gaan bewegen. En gelijk hebben ze, want bewegen draagt zeer veel bij aan het afvallen.
Weet wel dat beweging goed voor je is en verbaas je er niet over dat je over een paar weken wel zin hebt in beweging. Je krijgt namelijk energie uit een koolhydraatarm dieet.

Zoek naar goede kookboeken

Je kunt recepten van internet halen, maar helaas zijn die lang niet zo goed als wanneer je er een kookboek op naslaat. Iedereen kan zijn of haar kookkunsten op het internet zetten en het stickertje “koolhydraatarm” erop plakken, terwijl dat helemaal niet zo is. Wees dus altijd kritisch naar wat je op internet vindt of koop een receptenboek met koolhydraatarme gerechten. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Houd je vorderingen bij

Het is goed om bij te houden hoeveel gewicht je verliest. Dan kun je namelijk bepalen of je op de goede weg komt. Houd er rekening mee dat er een moment kom waarop je zwaarder lijkt te worden. Dat word je dan ook wel, maar dat heeft te maken met de eiwitten uit veel koolhydraatarme gerechten. Die zorgen voor meer spiermassa. Het is dus niet dat je dan geen vet meer verbrand!

Houd het leuk voor jezelf

Afvallen is niet altijd even leuk, al doet een koolhydraatarm dieet het wel even anders. Desondanks mag je af en toe best zondigen. Houd het vooral leuk voor jezelf en neem af en toe nog eens een koekje of een snoepje. Het is immers heel belangrijk om het dieet vol te houden en niemand houdt iets vol wat niet leuk is.
Het beste is om een schema te volgen. In de meeste koolhydraatarme receptenboeken zitten genoeg weekschema’s waaraan je je kunt houden en waarmee je dus toewerkt op succesvol afvallen met een koolhydraatarm dieet.