Diëten

10 kilo afvallen voor de zomer

Geschreven door admin

10 kilo afvallen voor de zomer

Je hebt net je vakantie geboekt en je bikini al uit de kast gehaald, maar bent tot de conclusie gekomen dat je er nu toch echt niet meer in past. Vervelend. Maar het overkomt jaarlijks vele mannen en vrouwen: ze zijn aangekomen door de drukke feestdagen van december en willen eigenlijk toch graag weer op gewicht zijn voor de zomer losbarst. Het doel om 10 kilo te verbranden voor de zomer is dan zo gesteld. Maar hoe doe je dat op een manier die a) niet al te gecompliceerd is en b) ervoor zorgt dat je ook echt daadwerkelijk op gewicht blijft? We geven je enkele tips waarmee je vandaag nog uit de voeten kunt. Afvallen voor de zomer begint.

Groenten, fruit, noten en zaden

Ga je focussen op meer groenten en fruit, noten en zaden tijdens je maaltijden. Neem ook vlees en vis als hoofdgerecht en voorkom dat je deze producten bereid met sausjes en uit kant-en-klare pakketjes. Desnoods volg je een spoedcursus “gezond koken”, zolang je er maar voor zorgt dat je groenten, fruit, noten en zaden centraal stelt. Deze producten zijn namelijk zeer laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Daardoor dragen ze op meerdere fronten bij aan je gezondheid en je gestel. Ze helpen je lichaam om vet te verbranden, maar slaan geen vet op. Je wordt dus niet dikker, maar valt wel af. Als je dit nog serieuzer aan wil pakken, stap je bij voorkeur over op koolhydraatarme gerechten.

Koolhydraatarme recepten bereiden

Koolhydraatarme recepten mijden het gebruik van koolhydraten (enkelvoudige koolhydraten, ook wel de suikers in voeding) en voorkomen dus dat je dikker wordt. De kenmerken van koolhydraatarme recepten zijn dan ook dat ze weinig suikers bevatten, maar wel veel eiwitten. Een koolhydraatarm dieet laat producten als rijst en pasta, maar ook aardappels en brood, staan. Want hier zitten veel suikers in die niet goed voor je zijn en je onnodig dikker maken. Er zijn hele cursussen te volgen over koolhydraatarm leven en boeken volgeschreven, zoals lekkere receptenboeken. Om die reden gaan we er in dit artikel niet verder op in.

Ga er vaker op uit

Lekker aan de wandel gaan of een stuk gaan fietsen is niet alleen gezond, maar ook nog eens leuk. Je wordt er blij van. Ga er dus vaker op uit en doe dingen die je gelukkig maken, omdat de kans dan groot is dat je er meer van gaat doen. Het beste is natuurlijk om een sport te zoeken, zoals hardlopen of tennis, als je maar in beweging komt. Maar er gewoon vaker op uit gaan doet ook al heel veel. Je kan op die manier energie opdoen om meer te gaan bewegen en zal merken dat je ook meer zin hebt om nog meer te gaan bewegen. De kilo’s gaan er op die manier vanaf vliegen zonder dat je er echt heel veel voor hoeft te doen. Zeker als je dit combineert met gezonde, verantwoorde voeding met zo min mogelijk suikers en koolhydraten.

Een gelukkig mens valt sneller af

Een gelukkig persoon zal sneller afvallen, omdat die persoon een blij gevoel krijgt van zichzelf. Om die reden alleen al moet je dus zorgen dat je gelukkig wordt. Ben je dat niet? Dan moet je daar echt werk van maken. Dikke mensen die ook nog eens ongelukkig zijn komen maar wat vaak in een negatieve spiraal terecht. Het is dan echt tijd om met iemand te gaan praten. Het kan al helpen om dingen te doen waar je blij van wordt. Trakteer jezelf op een leuk uitje, ga een weekendje weg of ga lekker wandelen op het strand. Je zal snel inzien dat dit je een stuk vrolijker maakt en daardoor nog meer helpt om af te vallen.
Kun je nog wat extra hulp gebruiken? Lees dan de blog van het 10kiloafvallenplan.nl