Gezondheid

5 weetjes over gezond eten

Geschreven door admin

Gezond eten is van erg groot belang! Niet alleen is het belangrijk dat je vette voedingsmiddelen zoveel mogelijk vermijdt, ook is het belangrijk om divers en volgens een vast patroon te eten. Op die manier zorg je ervoor dat je weerstand hoog blijft en dat de kans op overgewicht sterk afneemt. Met een hoge weerstand is de kans op ziektes of ontstekingen minimaal. Je moet er toch niet aan denken, dat je tijdens een drukke periode te maken krijgt met een griepje? In dit artikel benoemen we vijf weetjes over gezond eten.

 

#1: gezond eten begint met vastigheid

Je lichaam reageert op de tijden waarop je eet. Het is daarom erg belangrijk om vastigheid aan te brengen in je eetpatroon. Zorg ervoor dat je op ongeveer dezelfde tijd ontbijt, luncht en dineert.

 

#2: eet divers met voldoende vitamines

Naast de vastigheid in je eetpatroon is het belangrijk om heel divers te eten. Zorg dat je groente, aardappelen en vlees afwisselt met vezelrijke producten als pasta of rijst. Zo krijgt je lichaam alle benodigde bouwstoffen binnen.

 

#3: vermijd ongezonde tussendoortjes

Wanneer je gedurende de dag trek krijgt is het belangrijk dat je ongezonde tussendoortjes zoveel mogelijk vermijdt. Het is verstandiger om te kiezen voor een appel of een banaan!

 

#4: kies voor bruin in plaats van wit brood

Hoewel veel mensen wit brood lekkerder vinden, is bruinbrood aanzienlijk gezonder. In bruinbrood zitten meer vezels, wat de stoelgang gedurende de dag bevordert. Daarbij ben je meteen een stuk meer gevuld met bruinbrood.

 

#5: neem een stevig ontbijt

Om je stoelgang direct op gang te brengen en je lichaam van voldoende energie te voorzien, is het raadzaam om de dag met een stevig ontbijt te beginnen. Kies voor een aantal boterhammen, een grote bak kwark met muesli, of neem een Engels ontbijt.