Diëten

De basis van een ideaal gewicht: wat is gezond eten?

Geschreven door admin

Gezond eten is een ruim begrip. Over het algemeen wordt er eten mee bedoeld dat weinig calorieën heeft en weinig slechte vetten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld fruit, koolvis en kalkoen. Dit zijn producten die als gezond worden gezien. Het gezonde eten bevat veel voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft zoals goede vetten of vitamines en mineralen. Het gebrek aan slechte stoffen maakt een product vaak gezond.

Suiker als boosdoener
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er een relatie is tussen overgewicht en suiker. Het wordt door kenners ook wel als één van de grootste problemen gezien van het hedendaagse eetpatroon. Suiker kan daarom beter niet gegeten worden of in ieder geval zoveel mogelijk verminderd. Door enkel suiker te laten voor wat het is verliezen veel personen gewicht. Begin bijvoorbeeld met het vervangen van suiker in koffie en thee voor zoetstoffen of laat de suiker compleet achterwege zonder vervanging. Hetzelfde geldt voor limonade en snacks.

Drinken dat je niet moet drinken
Er zijn veel soorten drank dat je moet vermijden tijdens het afvallen. Verban bijvoorbeeld alle soorten limonade Het slanker worden wordt moeilijk gemaakt omdat fris veel suiker bevat. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel snel wat een slecht effect heeft op gewichtsverlies. Vervang het slechte drinken door eiwitshakes, koffie en thee zonder toevoegingen of natuurlijk water wat de beste keuze is. Ander drinken dat niet bij het afvallen hoort is alcohol. Het zorgt er vaak voor dat er op een avond veel extra calorieën genuttigd worden die geen enkele waarde hebben voor het lichaam. Stop daarom met de slechte dranken en kies voor water.

Ontbijt als een koning

Het ontbijt is goed voor je. Het wordt vaak gezegd dat het ontbijt het belangrijkst is maar dat is niet het geval. Wat het ontbijt wel doet is het op gang brengen van je stofwisseling en het voorkomt dat je al vroeg in de ochtend een ongezonde snack pakt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten vaak een gezonder eetpatroon hebben. Een broodje met een ei en een glaasje melk is bijvoorbeeld een goed ontbijt.