Diëten

Koolhydraatarm dieet

Geschreven door admin

Met een koolhydraatarm dieet kun je snel veel vet verbranden. Men zegt dat je met een koolhydraatarm dieet tot wel 2 kilo per week kunt afvallen. Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar laat je hierdoor niet ontmoedigen als je dit zelf niet haalt. Je kunt beter wat langzamer afvallen en dat goed volhouden dan met een crashdieet snel vele kilo’s kwijtraken maar vervolgens weer snel aankomen wanneer je weer iets meer begint te eten.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is – zoals de naam eigenlijk al een beetje verklapt – een dieet waarbij je zo min mogelijk koolhydraten binnenkrijgt. Je probeert het aantal kooldydraatrijke producten dus zoveel als mogelijk te beperken. Producten waar veel koolhydraten in zitten, zijn suiker, rijst, aardappels, pasta en noedels. Voedingsmiddelen bestaan grofweg uit vet, eiwit en koolhydraten. Vet en eiwit zorgen voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je langer vol zit. Wanneer je veel koolhydraten eet zul je sneller weer honger hebben en dus automatisch al meer eten. Je hoeft dus zeker geen honger te hebben wanneer je koolhydraatarm eet!

Bovendien blijkt uit onderzoek van een kinderziekenhuis in Boston dat een koolhydraatarm dieet tot een groter gewichtsverlies kan leiden dan een koolhydraatrijk dieet. Ondanks dat men ongeveer dezelfde dagelijkse inspanning hanteerde, verbrandden de mensen die een koolhydraatarm dieet volgden ongeveer 300 kcal per dag meer dan de mensen die een koolhydraatrijk dieet volgden. Eén kilo lichaamsvet is ongeveer 7500 kcal, dus met evenveel kcal val je dan met een koolhydraatarm dieet al een kilo per 25 dagen af – zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen!

Een koolhydraatarm dieet is daarom de manier om gemakkelijk kilo’s kwijt te raken. Een dieet volgen met de hele dag een hongergevoel is daardoor verleden tijd.