Gezondheid

De beste zorgverzekering voor op vakantie

Geschreven door admin

Wanneer je op vakantie gaat, dan heb je altijd veel te regelen. We houden er niet altijd rekening mee, maar tijdens een vakantie doe je vaak wel andere dingen dan je in het dagelijks leven en daardoor loop je wel meer risico dat je iets overkomt. Maar ook kan je door slechte hygiëne in een bepaald land, zomaar klachten oplopen, waarbij je toch medische hulp nodig hebt. Voor zulke gevallen dien je dus, voordat je vertrekt toch goed na te gaan of je zorgverzekering eventuele medische kosten in het buitenland dekt. 

De basisverzekering

Iedere Nederlander is sowieso verplicht verzekerd met een basisverzekering. Deze basisverzekering zal tot op zekere hoogte de medische kosten die je in het buitenland maakt dekken. Denk hierbij aan behandelingen bij een arts of een specialist, opname en verpleging in een ziekenhuis, noodzakelijke geneesmiddelen en ambulancevervoer. In principe zou je voor eenvoudige medische behandelingen aan een basisverzekering voldoende moeten hebben. 

Wel gelden er enkele voorwaarden, voordat je recht hebt op dekking vanuit de basisverzekering. Zo dienen medische klachten onvoorzien te zijn en niet reeds bekend bij vertrek uit Nederland. Het tarief wat door de zorgverzekeraar vergoedt wordt moet gebaseerd zijn op een marktconform tarief die in Nederland geldt. Is je behandeling in het buitenland duurder, dan wanneer je in Nederland dezelfde behandeling zou ondergaan, dan loop je het risico dat niet de gehele behandeling gedekt is en je moet bijbetalen. Repatriëring naar Nederland wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer je dus medische begeleidt terug moet komen en je hebt alleen een basisverzekering, dan draai je hiervoor zelf voor de kosten op.

Aanvullende verzekering

Wil je meer zekerheid betreffende je zorgverzekering, dan kun je een aanvullende verzekering met buitenlanddekking afsluiten. Bij deze verzekering worden eventuele extra kosten van een duurdere behandeling dan het Nederlandse marktconforme tarief wel vergoed. Meestal wordt ook de repatriëring naar Nederland gedekt. Het is afhankelijk van welke polis je afsluit, maar er zijn verzekeringsmaatschappijen die ook een ongevallenverzekering meenemen in de aanvullende verzekering. Je zult dan een vergoeding ontvangen bij invaliditeit en ook bij overlijden zullen je nabestaanden een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld uitvaartkosten. Optioneel is het mogelijk om verlies van paspoort, visum, bagage, en andere persoonlijke eigendommen mee te verzekeren. Let wel op, dat als je ook een reisverzekering hebt, deze laatste zaken ook reeds verzekerd zijn. Kijk daarom goed na of je niet dubbel verzekerd bent, want dat is zinloos.

Bron: Overstappen.nl