Gezondheid

Waarom thuis zijn tijdens ziekte niet altijd duur hoeft te zijn

Geschreven door admin

Het leven zit boordevol mooie momenten. De geboorte van een kindje, een promotie op het werk, een grootse overwinning in jouw privé leven, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Helaas kent het leven ook een wat minder fijne kant. Ziekte. Het kan zomaar ineens jouw leven binnen stormen. Voor de ene betreft het een chronische ziekte, voor de ander is het een ziekte die na enige tijd weer kan verdwijnen. In sommige gevallen kan een ziekte zo erg zijn dat op bed liggen het enige is wat is toegestaan, of wat gewenst is door de patiënt. In dergelijke situaties is een gewoon bed niet altijd toereikend genoeg. Zeker als de patiënt slecht ter been is of weinig energie heeft kan het een hele opgave zijn om uit bed te komen voor bijvoorbeeld een bezoek aan het toilet. Op zo’n moment is het verstandiger om een hoog laag bed aan te schaffen.

Het gemak van een hoog laag bed

Een hoog laag bed is een bed dat verstelbaar is in hoogte. Dit maakt het voor de patiënt makkelijker om in en uit bed te komen, mocht hij of zij dat willen. Een hoog laag bed is daarnaast makkelijker voor de nodige verzorging. Om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen verzorgen is het van groot belang dat het verzorgende personeel er goed bij kan, ook thuis. Met een hoog laag bed is dat een kwestie van een druk op de knop. Door tijdens een langere periode van ziekte te kiezen voor een hoog laag bed wordt de verzorging van de patiënt voor zowel de patiënt las het verzorgende personeel een taak die zo gedaan is, zodat het geen van beide veel energie kost.

Waarom een tweedehands hoog laag bed een redder in nood kan zijn

De prijzen van hoog laag bedden kunnen helaas hoog oplopen. Zeker tijdens periodes van ziekte kunnen ook de ziektekosten behoorlijk hoog zijn. Een hoog laag bed kan dan een flinke uitgave zijn, die niet altijd even goed uitkomt. Door te kiezen voor een tweedehands hoog laag bed vallen de kosten een stuk lager uit, zonder dat daarvoor concessies gedaan moeten worden op het gebied van gebruiksgemak, comfort, hygiëne en kwaliteit. Tweedehands hoog laag bedden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Zo krijg je ook bij een tweedehands hoog laag bed de kans om voor een bed te kiezen dat geheel aansluit op de situatie. Dat is wel zo fijn voor de patiënt. Een tweedehands hoog laag bed maakt de nare ziekteperiode een klein beetje dragelijker voor alle betrokkenen.