Gezondheid

Biologische wijn

De afgelopen jaren is biologische wijn steeds meer in opkomst. Dit zal de komende jaren alsmaar meer gaan worden. Sterker nog, er komt een tijd dat al de wijnen op biologische wijze geproduceerd worden. Het milieu en de natuur zijn een hot item. Wekelijks gaat het in het nieuws over de opwarming van de aarde. Er zijn teveel auto’s op aarde die gezamenlijk veel teveel CO2 uitstoten. De lucht wordt hierdoor vervuild, en tegelijkertijd warmt de aarde op. Er wordt jaarlijks massa’s aan voedsel weggegooid of vernietigt. Uit onderzoek blijkt dat wat een gemiddeld persoon in zijn leven weggooit aan eten hiervan een ander persoon kan eten. Oftewel 50% van het geproduceerd voedsel op deze aardbol is overbodig. Dit voedsel komt tot stand in fabrieken en boerderijen die giftige stoffen uitstoten.

 

Leonardo Dicaprio zet zich in voor onze planeet en ontving onlangs een milieu-award. Hij sprak met wetenschappers over de milieusituatie omtrent onze aarde. Volgens deze wetenschappers is de aarde al teveel beschadigd door de eeuwenlange uitstoot van gifstoffen en de overproductie die plaatsvindt en zal het mensenleven ooit ten einde komen op deze planeet. De voorspellingen zijn dat het aan het eind van deze eeuw overal gemiddeld 7 graden warmer is dan nu het geval is. Zolang de mens in dikke auto’s kan rijden en naar mooie vakantiebestemmingen kan vliegen vinden ze het prima. Zij zijn tenslotte toch maar gemiddeld 80 jaar onderdeel van deze planeet en willen alles uit hun leven halen. We vliegen massaal naar andere werelddelen om de ‘natuur te spotten’. Een Jeep safari tussen de wildernis, iets waar wij niet thuishoren. Maar door de drang alles uit het leven te halen en zoveel mogelijk te zien en mee te maken zijn we onderdeel van de vernietiging van deze aarde. Laten we gaan duiken, de onderwaterwereld is tenslotte zo mooi. Het koraal wordt vernietigd. Lekker op een cruiseboot naar de Bahama’s, waarom ook niet?

 

Om verdere vernietiging van deze planeet tegen te gaan moeten de bedrijven, burgers en overheid de handen ineen slaan. De enige optie om milieuvervuiling te voorkomen is het introduceren van zelfrijdende auto’s die volledig op groene stroom rijden. Ook wordt het wereldwijde fileprobleem daarmee opgelost. Daarnaast zullen fabrieken het maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus moeten nemen en de consument zich gaan realiseren wat de gevolgen zijn van bepaald gedrag wat wordt getoond zoals bijvoorbeeld het weggooien van eten.

 

De wijnindustrie zal hier ook in mee moeten gaan door enkel op biologische wijze wijn te produceren. Een perfecte balans tussen het aantal hectoliter wijn en de kwaliteit is cruciaal. Jaarlijks worden er tonnen hectoliters wijn gedumpt omdat ook wijn wordt overgeproduceerd. Hoe de wijnindustrie zichzelf zal inzetten ten behoeve van het milieu is een interessant vraagstuk. Hou daarom de biowijn goed in de gaten. Qua smaak doen deze niet onder voor niet biologische wijnen. Bij Wijnpakkettenonline zal mousserende wijn, rode wijn, witte wijn en rosé wijn groenen worden dan men ooit had verwacht.