Gezondheid Haarverzorging

Collageen

Geschreven door admin

Collageen is een supereiwit waarover steeds meer bekend wordt

Steeds meer mensen gebruiken collageen supplementen in pil- of poedervorm als aanvulling op het dagelijkse dieet. Er wordt dan ook steeds meer bekend over dit eiwit en er zijn nogal wat gezondheidsvoordelen verbonden aan het op peil houden van de hoeveelheid van dit eiwit in het lichaam. Collageen is een zeer belangrijk eiwit voor het in conditie houden van het bindweefsel in ons lichaam op allerlei verschillende plekken. Zo is collageen bevorderlijk voor de elasticiteit van de huid om rimpelvorming tegen te gaan, maar helpt het ook bij de voorkoming van blessures en ouderdomsklachten aan bijvoorbeeld spieren en gewrichten en zelfs kan het bijdragen bij de voorkoming van hart en vaatziekten.

Leestip: https://niche4health.com/gehydrolyseerd-collageen-waarschuwing/

 

Collageen heeft positieve effecten op de huid, het haar en de nagels

Een gladde huid, mooi glanzend en stevig haar en sterke en mooie nagels zijn vooral voor vrouwen erg belangrijk. Er zijn natuurlijk verschillende cosmetica en verzorgingsproducten op de markt die kunnen helpen bij het in goede conditie houden van deze zaken, maar uiteindelijk wordt de groei en de staat voornamelijk door het lichaam zelf geregeld. Collageen is essentieel voor de conditie en groei van het haar en de nagels. Tot ongeveer het 25e levensjaar voorziet het lichaam zelf in de voorziening van collageen en wordt deze 100% geproduceerd en aangevuld. Na deze leeftijd breekt de productie langzaamaan af en vaak komt het voor da na ongeveer het 50e levensjaar er weinig tot geen collageen meer door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Dit heeft dan ook een uitwerking op bijvoorbeeld de huid, maar ook op de staat van het haar en de nagels. Uitgedroogd haar of vergrijzing alsook rimpelvorming in de huid zijn uitingen die onder andere worden veroorzaakt door een verminderde collageenproductie.

Uitgelicht: Collageen drinken

 

Hoe kun je jouw collageenvolumes op peil houden

Het is wel duidelijk dat het op peil houden van de collageenhoeveelheid in het lichaam belangrijk is, maar hoe doe je dit dan precies. Collageen zit van nature in zowel dierlijke als plantaardige producten. In bijvoorbeeld bladgroenten, maar ook in noten en peulvruchten is collageen terug te vinden. Dierlijke producten als witvis en rood vlees bevatten van nature ook collageen en vooral producten gemaakt met botten van dieren zijn rijk aan collageen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouillon. Voor de meest efficiënte collageen inname zijn het echter niet natuurlijke producten, maar supplementen die het meest effectief zijn. Er komen dan ook steeds meer van deze producten op de markt die vooral in pil- en poedervorm worden gebruikt.