Diëten

Dieet: goed of juist slecht?

Geschreven door admin

Zeker na de zomermaanden willen veel mensen afvallen. Ook bij de jaarwisseling wordt afvallen regelmatig genoemd als een goed voornemen voor het nieuwe jaar! Bij afvallen denkt men vaak meteen aan een streng dieet, waarbij alle lekkernijen vervangen moeten worden door gezonde snacks. Daarbij moet een bord patat vervangen worden door een bord sla, is vaak de gedachte. Dit is echter helemaal niet waar! Integendeel zelfs. Het kan bijvoorbeeld best lekker zijn, om af en toe een frietje te eten. Beperk de hoeveelheid friet en met name de saus die hierbij gebruikt wordt. Ook doet u er verstandig aan om de friet in een airfryer te bakken, in plaats van in een frituurpan. Zo worden de frieten niet onnodig vet!

 

Verschillende soorten diëten vergelijken

Wanneer u wilt gaan afvallen kan een dieet het overwegen waard zijn. Het is echter belangrijk om te boordelen welk type dieet het beste bij u past. In de afgelopen jaren is het aantal beschikbare diëten sterk toegenomen. Maak een vergelijking tussen deze diëten en let bijvoorbeeld goed op het dieet dat past bij de beweging die u krijgt, het werk wat u doet, enzovoorts. Een intensief beroep als dat van een timmerman, schilder of bouwvakker vergt nou eenmaal veel energie. Te strenge diëten kunnen uw weerstand in zo’n geval al snel achteruit laten gaan. U kunt het aantal tussendoortjes echter wel verminderen.

 

Zorg voor voldoende beweging in de week

Een dieet hoeft absoluut niet slecht te zijn en kan bijdragen aan het afvallen. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een onderdeel is van het afvallen. Zo is het minstens zo belangrijk om voldoende te bewegen tijdens de week. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u iedere week tweemaal wandelt, dat u een uurtje gaat hardlopen of fietsen, enzovoorts. Op deze manier zorgt u dat overtollig vet verbrand wordt.