Mondhygiëne

Een lekker ruikende adem

slechte adem
Geschreven door admin

Een slechte adem, wat doe je eraan?

Als je een lekker ruikende adem wilt hebben, is het allereerst belangrijk om te zorgen dat je niets eet wat sterkt ruikt. Uien, scherpe kruiden of knoflook kunnen je namelijk tijdelijk een slechte adem geven. Daarnaast kunnen bacteriën je een nare mondgeur geven. Goede mondhygiëne is dus erg belangrijk voor een lekker ruikende adem.

Breng daarom regelmatig een bezoekje aan je tandarts. Hij kan de conditie van je mond bekijken, of je gaatjes hebt en of er plekjes zijn die je minder goed schoon houdt waardoor een slechte adem kan ontstaan. Hij kan je dan poetsinstructies geven zodat je bijna altijd verzekerd bent van een lekker ruikende adem. Ook kan hij door middel van röntgenfoto’s kijken of ook in je kaken alles in orde is. Soms kan een ontsteking in je kaak – waar je verder helemaal geen last van hoeft te hebben – het begin van een slechte adem betekenen.

Ook kunt u ervoor kiezen om een mondhygiënist (bijvoorbeeld Mond-Time) te bezoeken. De mondhygiënist gaat op zoek naar de oorzaak van de slechte adem. Vervolgens geeft hij of zij advies en instructies mee.

Door twee- tot driemaal daags je tanden 2 minuten te poetsen, zorg je dat tandplak geen kans krijgt. Tandplak wordt veroorzaakt door etensresten en speeksel en vormt een dun wittig laagje op- en tussen je tanden en kiezen. Het is een grote bron van bacteriën en vaak de bron van een slechte adem.

Hou de ruimte tussen je tanden en kiezen goed schoon met tandenstokers en flossdraad. Dit flossen en stoken doe je voordat je je tanden gaat poetsen. Spoel eventueel tussendoor met speciaal mondwater. Een lekker ruikende adem begint namelijk bij een gezonde mond!

Wil je een tandverzekering afsluiten? Bezoek dan http://www.tandverzekering.com.