Studentenverzekering

Foodhacks: zo maak je het makkelijk

Je hebt een goed gevulde fruitschaal staan, waar je niks van kunt eten omdat het fruit bij lange na nog niet rijp is. Of dat broodje van gisteren dat je eigenlijk niet weg wilt gooien, maar het eten ervan gaat je minimaal drie tanden kosten. Herkenbaar? Voor alle kleine ergernissen die je hebt met betrekking tot eten zijn er gelukkig hele simpele oplossingen te bedenken, je moet er alleen maar even op zien te komen.. In dit artikel hebben we daarom een paar handige food-hacks verzameld die een hoop frustraties weg zullen nemen!

Tranenvrij ui snijden

“Most people cry when they chop onions – the trick is not to form an emotional bond.” Of, als dit niet werkt, is het een idee om de ui een kwartiertje in de koelkast te leggen voordat je ‘m gaat snijden. Hierdoor wordt het enzym dat de tranen veroorzaakt minder actief en houd jij het voortaan droog tijdens het snijden!

Avocado

Op brood, door een salade en natuurlijk als guacamole. Er zijn oneindig veel recepten te vinden als  het aankomt op avocado’s, maar het is lang niet altijd makkelijk om in de schatten wanneer deze heerlijke vrucht precies rijp is. Je kunt natuurlijk zachtjes in de avocado duwen maar dit geeft niet altijd een even betrouwbare indicatie. Wat wél goed werkt is het kleine pitje bovenop de avocado (waar eerst het steeltje zat) weghalen. Is het kuiltje dat je ziet bruin? Dan is de avocado overrijp en waarschijnlijk niet meer zo lekker. Is het kuiltje lichtgekleurd? Dan is jouw avocado helemaal klaar om opgegeten te worden! Avocado’s leveren je wel altijd vette vingers op, dus als je tijdens het koken nog iets wilt opzoeken op je telefoon is het handig om gebruik te maken van een tech21 hoesje met flap om vieze vingerafdrukken te voorkomen.

Refresh!

Er is niets lekkerder dan vers gebakken broodjes, rechtstreeks van de bakker. Het nadeel van broodjes en stokbroden is alleen dat ze na een dag al ontzettend taai zijn geworden en ze eigenlijk niet meer te eten zijn. Gelukkig is er een methode waarmee jij je oude en taaie broodje binnen een paar minuten weer krakend vers maakt. Verwarm allereerst de oven voor op zo’n 180 graden, besprenkel je oude broodje daarna rondom met water. Vervolgens leg je het besprenkelde broodje ongeveer vijf minuten in de oven en je zult zien dat ‘ie weer krakend vers is als je hem uit de oven haalt!

Versneld rijpen

Het lijkt wel alsof fruit gewoon nooit rijp is op het moment dat je er echt zin in hebt. Maar, om te voorkomen dat jij een week lang tegen een fruitschaal met oneetbare vruchten aan moet kijken, is het enige wat je nodig hebt een plastic zak. Stop het fruit samen met een banaan in de zak en laat het even staan. De banaan zorgt ervoor dat het rijpingsproces versneld wordt en je binnen no-time voorzien bent van rijp fruit! Ondertussen haal jij je smartphone gewoon uit z’n iPhone 7s Plus hoesje tevoorschijn en heb je tijd om een (of twee) aflevering(en) van je favo serie te kijken.

Aardbeien

Deze fruitsoort staat, volkomen terecht, haast bij iedereen wel in de fruit top-3. Het kroontje van de aardbei afhalen blijft alleen altijd wel een punt: als je het met je vingers ervan af probeert te pulken blijft de helft zitten en wanneer je een mes pakt snij je vaak een hoop van de aardbei weg. De oplossing? Een rietje! Steek ‘m vanaf de onderkant recht de aardbei in. Wanneer het uiteinde er aan de bovenkant weer uitkomt duw je zo precies het kroontje eraf.

Krijg jij een mango klein?

Mango’s zijn heerlijk, maar het schillen en snijden van deze vruchten is echt killing. Het sap sijpelt overal heen en voor je ’t weet zitten je kleren, je kookboek en zelfs je telefoon accessoires onder het plakkerige spul. Hoe snij je nou een mango klein, zonder dat de keuken verandert in een kliederboel? Nou zo: snij de mango in de lengte in tweeën, zo dicht mogelijk langs de pit. Leg de mangohelften vervolgens neer met de schil naar onderen en snij met een scherp mesje ruitjes in het vruchtvlees. Hier komt wel enige precisie bij kijken, want het is niet de bedoeling dat je door de schil heen snijdt. Vervolgens pak je de mangohelft en druk je de schil voorzichtig naar binnen. Op deze manier klapt het vruchtvlees naar buiten en kun je de blokjes er heel makkelijk vanaf halen!