Fysiotherapie

Fysiotherapie: wat is het precies?

Geschreven door admin

Als je regelmatig sport heb je vast wel eens pijntjes gekregen in bepaalde plekken in je lichaam. Je spieren, botten of zenuwen doen soms even pijn, maar gelukkig gaan veel van deze pijntjes alweer snel weg. Wanneer dit niet het geval is kan je de blessure alleen maar erger maken door verder te gaan sporten. Je lichaam is niet meer fit en bij een niet-fit lichaam is het handig om fysiotherapie te nemen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Voor fysio te doen kan de pijntjes die je hebt verminderen en je lichaam beter laten functioneren. De fysiotherapeut heeft bepaalde oefeningen voor je die je helpen om de bepaalde lichaamsdelen te versterken. Hiernaast kan een fysiotherapeut ook ondersteunende hulpmiddelen zoals tape of elastiek aanbrengen om je zwakke plekken extra steun te geven tijdens het sporten.

Wel of niet naar de fysio?

Zoals ik op het begin al zei heeft elke sporter wel eens last van pijntjes hier en daar, maar wanneer moet je nou de stap nemen om naar de fysio te gaan? Bij twijfel is het eigenlijk altijd handig om een zorgverlener in te schakelen om naar je te kijken, maar waar ben je op het juiste adres? Bij klachten aan spieren of gewrichten kan je meestal direct naar de fysio gaan, deze stuurt je nog wel door naar de huisarts als dit nodig blijkt te zijn, maar vaak is dit niet nodig.

Pak eerst wat rust

Sommige mensen zijn bij het krijgen van een blessure vaak enorm gestrest en willen zo snel mogelijk van de pijn afkomen. Dit is logisch en natuurlijk werkt het innemen van pijnstillers om de pijn te verzachten. Echter is het vaak niet noodzakelijk om direct naar de huisarts te gaan. Het is belangrijk om eerst twee of drie dagen te rusten en vervolgens te kijken of het nodig is om hulp te zoeken. Veel blessures lijken op het eerste moment namelijk een stuk erger te zijn dan dat uiteindelijk het geval is.

Voor fysio in Haarlem kan je terecht bij FysioForza, de specialist als het gaat om het behandelen van jouw lichaam.