Uncategorized

De gevolgen van syfilis en hoe je deze kunt behandelen

Geschreven door admin

Ondanks dat we in een land wonen waar we bewust omgaan met seksualiteit is er helaas nog steeds sprake van de aanwezigheid van vele seksueel onverdraagbare aandoeningen onder grote groepen van de bevolking.

Eén van de soa’s die het meest voorkomt in Nederland is syfilis. Echter is er onder veel mensen nog onduidelijkheid wat syfilis precies is en wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je niet op tijd een behandeling ondergaat.

Wat is syfilis precies?

Syfilis wordt veroorzaakt door een bacterie die zich gedurende een lange periode verspreid in het lichaam en ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken. Over het algemeen wordt er gesproken van drie fasen wanneer men over syfilis spreekt.

In de eerste fase nestelt de bacterie zich in het lichaam en kunnen er blaren en zweertjes ontstaan op diverse plekken op het lichaam. Voornamelijk bij de slijmvliezen is dit het geval.  Het is vaak moeilijk om de aandoening in deze fase te herkennen.

In de tweede fase kan men meer opvallende symptomen waarnemen zoals het uitvallen van lichaamshaar en het ontstaan van wratjes bij de geslachtsdelen. Ook kan de patiënt gewicht verliezen als gevolg van de infectie.

In de derde en laatste fase kan er sprake zijn van schade aan verschillende organen en zelfs orgaanuitval. Het is dan ook belangrijk dat men op tijd opmerkt dag men besmet is met syfilis.

Syfilis behandeling

Het is eenvoudig om syfilis te behandelen wanneer deze is geconstateerd. Met een antibioticakuur worden de bacteriën gedood en en zal de aandoening verdwijnen.

Waar kun je je behandelen?

Het is uiteraard erg vervelend als er syfilis bij je is vastgesteld. Je kunt op diverse locaties terecht om je te laten behandelen. De meeste mensen doen dit bij de GGD of kiezen ervoor om syfilis te behandelen in een privékliniek.

Is er syfilis bij je vastgesteld, dan is het van groot beland dat je dit direct laat behandelen om ernstige gevolgen te voorkomen.