Uncategorized

Tips om op gewicht te blijven

Geschreven door admin

Zodra de zomervakantie eraan komt en voordat we op vakantie gaat is het tijd om snel af te vallen en ‘bikini-klaar’ te worden voor de vakantie. Veel mensen kiezen er dan voor om op een crashdieet te gaan. Deze diëten zijn echter ontzettend slecht voor de gezondheid van je lichaam. Het is belangrijk om op gewicht te blijven en indien nodig kun je zonder problemen een aantal kilo kwijtraken, zodat die bikini net wat lekkerder zit. Onderstaand lees je tips waarmee je beter op gewicht blijft.

Gebruik deze tips om een goed gewicht te behouden

  • Verdeel je eten op de dag over meerdere maaltijden. Tussen de 3 en 5 maaltijden is het beste. Zo wordt je lichaam de hele dag door gevoed. Het is beter om kleinere en meerdere maaltijden te eten dan slechts enkele grote maaltijden. Bij een grote maaltijd slaat je lichaam de extra voeding eerder op als vet.
  • Bereken je BMI Dit kan binnen een paar tellen en zo weet je direct of je op de juiste weg bent met een gezond gewicht.
  • Sla je ontbijt niet over. Veel mensen eten geen ontbijt, maar je hoort wel vaker dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Waarom? Tijdens je ontbijt eet je namelijk veel energie wat die dag goed van past komt. Je lichaam heeft de hele dag om dit te verbanden. In de avond verbrand je lichaam minder en wordt dit eerder opgeslagen als vet.
  • Vervang slechte tussendoortjes voor gezonde tussendoortjes. Je hoeft deze niet helemaal te schrappen. Neem eerder fruit, een bakje yoghurt of kwark in plaats van een koekje of een zak chips.
  • Leer gezond en lekker te koken. In dat geval is het gemakkelijker om een dieet vol te houden. Wie alsnog lekker eet hoeft namelijk ook niks te missen.
  • Bereken hoeveel calorieën jij per dag mag eten. Online zijn er verschillende tools om de calorieën te berekenen.