Gezondheid

Het belang van gehoorbescherming

Uw gehoor is een kostbaar goed! Wist u dat gehoorbeschadiging altijd permanent is? Als u uw gehoor beschadigt door te veel of te langdurige blootstelling aan hard lawaai, dan verliest u een stukje van uw gehoor. Dit herstelt zich helaas nooit meer.

Tinnitus

Een bekend voorbeeld van een gehoorbeschadiging is tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Hierbij ontstaat na blootstelling aan langdurig of simpelweg té hard geluid een zogenaamd fantoomgeluid, oftewel een geluid binnen het oor dat alleen door de persoon zelf kan worden waargenomen. Veel mensen kennen wel de zogenaamde “piep in het oor” na bijvoorbeeld het bezoek van een popconcert. U kunt van geluk spreken als de piep (of fluittoon of ruis) tijdelijk is en de volgende ochtend verdwenen blijkt te zijn, echter is óók bij een tijdelijke piep de opgedane gehoorbeschadiging permanent.

Sommige mensen hebben minder geluk. Zij lopen een permanente tinnitus op die zij de rest van hun leven met zich mee zullen brengen. Voor deze tinnitus-patiënten is het nooit meer stil, en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het leven. Een succesvolle behandeling tegen tinnitus bestaat nog niet. Oorsuizen kan helaas uitsluitend gemaskeerd worden. Voorkom dus te allen tijde dat u last krijgt van oorsuizen, en bescherm uw gehoor hiertegen!

Alpine oordoppen

Het beschermen van uw gehoor is helemaal niet lastig, duur of oncomfortabel. Behalve diverse wegwerpoordoppen voor eenmalig gebruik en dure op maat gemaakte otoplastieken, kunt u ook kiezen voor de betaalbare Alpine oordoppen. Dit zijn universele oordoppen voor meervoudig gebruik. Ze zijn comfortabel en kunnen door iedereen worden gedragen.

Alpine heeft een uitgebreid aanbod gehoorbescherming voor diverse situaties, waaronder de Alpine PartyPlugs (voor uitgaan, dance feesten, festivals en concerten), Alpine MotoSafe (speciaal voor motorrijders en de ruis langs hun oren door de wind) en Alpine WorkSafe (voor tijdens het klussen of voor mensen die onder lawaaiige omstandigheden werken, bijvoorbeeld in de bouw). Daarnaast levert Alpine speciale gehoorbescherming voor kinderen, waaronder leuke gekleurde oorkappen en kleine oordoppen. Tot slot biedt Alpine ook oordoppen voor tijdens het slapen (SleepSoft), zwemmen (SwimSafe) en tegen oorpijn tijdens het vliegen (FlySafe).