Gezondheid

De nieuwe soort pijnstiller

Co-Codamol wordt als pijnstiller gebruikt. Het is een combinatiepijnstiller en bevat Paracetamol en Codeïne. Het wordt gebruikt voor pijnlijke aandoeningen waarbij Paracetamol alleen niet voldoende is. Medicijnen zoals Co-Codamol kunnen het aantal tabletten die je moet innemen verminderen. Maar omdat de doses moeilijk aan te passen is, is het niet de beste pijn bestrijdende middel.

Co-Codamol zijn te krijgen als tabletten, bruistabletten en capsules. Een volwassenen mag niet meer dan 2 tabletten innemen. De capsules moeten om de 4 tot 6 uren ingenomen worden. eerder mag niet. Het is belangrijk om tenminste 4 uren tussen de doseringen te hebben. Tabletten en capsules moeten met water ingenomen worden en de bruistabletten moeten eerst in water opgelost worden.

Ze mogen voor of na het eten ingenomen worden, maar het is beter om ze na het eten te gebruiken om misselijkheid te voorkomen.

De mogelijke bijwerkingen die je zou kunnen merken zijn: sufheid of slaperig gevoel, buikpijn, zweten, je ziek voelen, moeilijk kunnen afgaan, en droge mond. Gebruik geen andere medicijnen die Paracetamol bevatten.

Omdat je niet alert bent na gebruik ervan, is het geen goed idee om een auto te besturen. probeer ook minder alcohol te gebruiken, want de medicijn kan je sterker op alcohol laten reageren.

Er zijn een aantal gevallen wanneer je Co-Codamol helemaal niet moet gebruiken en deze zijn: wanneer je epilepsie heeft, wanneer je ademhalingsproblemen hebt, nadat je een ernstige hoofdletsel hebt opgelopen, wanneer je nieren of lever niet goed werkt, enz. Er zijn nog meer redenen. Raadpleeg de arts om te weten wanneer je Co-Codamol wel mag gebruiken.