Zweetproblemen

Hier moet je op letten bij het kopen van deodorant

Geschreven door admin

Ons lichaam transpireert om warmte kwijt te kunnen, afvalstoffen af te kunnen voeren, enzovoorts. Hoewel zweet zelf geurloos is, zorgt de combinatie van het zweet en bacteriën op de huid voor een vervelende geur. Deze geur kan voorkomen worden door deodorant te gebruiken. Daarbij voorkomt de deodorant dat er gele plekken in je shirts of blouses ontstaan. Bij de aanschaf van deodorant zijn verschillende aspecten waarop je zou kunnen letten. Wist je bijvoorbeeld dat er in veel deodorant aluminium zit? Dit kan schadelijke gevolgen hebben voor het menselijk lichaam. In dit artikel lees je hier meer over!

Deodorant met of zonder aluminium kopen

De eerste keuze die je bij de aanschaf van deodorant dan ook dient te maken, is die tussen deodorant met of zonder aluminium. Er zijn verschillende producenten die zich richten op de productie van deodorant zonder aluminium. Hoewel ons lichaam op verschillende manieren aluminium binnenkrijgt, is het verstandig om deze hoeveelheid zo goed mogelijk te beperken. Naast de deodorant bevatten bijvoorbeeld ook water en verschillende voedingsmiddelen aluminium. Gebruik je de deodorant direct na het scheren van je oksels? Maak in dat geval bij voorkeur gebruik van aluminiumvrije deodorant.

Een roller of een spuitbus deodorant

Naast de keuze tussen deodorant met en zonder aluminium, kun je kiezen tussen een deodorant in de vorm van een roller en een spuitbus. Vaak wordt gezegd dat de roller beter werkt en daarnaast ook een slimme keuze is om je huid niet aan te tasten. Veel mensen kiezen echter voor het gebruik van een spuitbus. Niet alleen om onder de oksels deodorant te kunnen spuiten, maar ook op andere delen van de torso. Maak hierbij een keuze die past bij je persoonlijke voorkeuren! Je kunt natuurlijk ook allebei proberen, om daarna te bepalen of je voortaan een roller of een spuitbus gebruikt.