Huidverzorging

Hoe vaak moet je huidcrème gebruiken?

huidcrème
Geschreven door admin

Het gebruik van huidcrème is bijzonder populair onder Nederlanders. Mede door het grote aantal reclames, waarin deze zalfjes worden aangeraden. Denk bijvoorbeeld aan een zalfje om rimpels tegen te gaan, een zalfje om roodheid of droogheid te voorkomen, enzovoorts. Het is belangrijk om vooraf te kijken welke zalfjes u echt nodig heeft. Op het moment dat u te veel zalfjes zou gebruiken, zouden nieuwe zalfjes niet meer werken als u ze echt nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld een droge huid krijgen van bepaalde medicijnen. Als uw huid op zo’n moment al gewend is aan de vette zalfjes die u normaal smeert, zullen andere zalfjes mogelijk niet meer werken. Iets wat u wilt voorkomen!

 

Voorkom irritaties aan uw huid

Ook kan het gebruik van verschillende crèmes schadelijk zijn voor uw huid. De poriën van de huid komen bijvoorbeeld dicht te zitten, waardoor hier ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen herkent u bijvoorbeeld aan kleine pukkeltjes die plotseling opkomen in uw gezicht, hals of op andere plekken van uw lichaam. Dit geldt in het bijzonder, wanneer u een crème combineert met bijvoorbeeld make-up. Make-up zorgt voor het verder afsluiten van de poriën in uw gezicht.

 

Smeer eenmaal daags een crème op uw huid

Om uw huid voldoende tijd te geven om te herstellen, is het verstandig om maximaal eens per dag een crème op uw huid te smeren. Doe dit bijvoorbeeld na het douchen in de ochtend! In de avond kunt u de crème samen met bijvoorbeeld uw make-up van de huid verwijderen om de huid rust te geven. In sommige gevallen kiest men ervoor om in de nacht een nieuwe crème op de huid te smeren. Doe dit alleen, wanneer u dit ook echt nodig heeft! U kunt uzelf laten adviseren door een schoonheidsspecialiste, om meer te weten te komen over de verschillende soorten crèmes en de effecten hiervan.