Huidverzorging

Microneedling voor een jong en fris uitziende huid

Ouder worden doen we allemaal daar kunnen we niets aan doen, maar onze huid wordt ook ouder en daar kunnen we wel wat aan doen! Doordat onze huid bij het ouder worden minder collageen en elastine produceert wordt de huid minder elastisch. Een slapper wordende huid krijgt meer rimpels en verliest volume. Microneedling is een behandeling die ervoor zorgt dat onze huid er toch jong en fris uit ziet.

Wat is microneedling precies?

Bij een microneedling behandeling wordt gebruik gemaakt van een pen met zeer fijne naaldjes. In de zogeheten dermapen zitten deze naaldjes heel dicht bij elkaar zodat er zeer precies mee gewerkt kan worden. De naaldjes in de dermapen vibreren op een hoog tempo in de huid. Microneedling kan niet alleen ingezet worden bij een verslapte huid, maar werkt ook bij littekens en pigmentvlekken.

Wat je kunt verwachten na een microneedling behandeling

De resultaten na een microneedling behandeling zijn onder andere een gladdere en frissere huid. Ook de grove poriën worden door de behandeling verfijnd. Rimpels en fijne lijntjes verdwijnen of worden vele malen minder zichtbaar, de huidstructuur is verbeterd. De microneedling behandeling verminderd pigmentvlekken en bruine verkleuringen in de huid, het vult acnelittekens op en maakt traumatische of operatie littekens gladder.

Hoe ziet je huid er direct na een microneedling behandeling uit?

Al direct na de microneedling behandeling ziet je huid er rood uit. Dit kan zo’n vier dagen aanhouden. Ook kan de huid wat gloeien en prikken. Soms ontstaan er kleine ontstekingen en puntbloedinkjes of kleine blauwe plekjes. Deze trekken snel en vanzelf weer weg. Het is heel belangrijk dat je de huid na een behandeling goed beschermd tegen de zon. Het herstelproces neemt ongeveer 12 tot 16 weken in beslag waardoor het effect van de behandeling niet direct zichtbaar is.

Wat gebeurd er met je huid na een behandeling met de dermapen?

De behandeling zet als het ware een helingsproces op gang. Het bindweefsel onder de opperhuid wordt gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zijn lichaamseigen stoffen in het bindweefsel van onze huid. Het helingsproces kan soms wel maanden duren. Microneedling is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van je indicatie en je wensen kun je deze behandeling ook afwisselen en/of combineren met peelings, mirodermabrasie of andere behandelmethoden.

Microneedling prijzen

De prijzen die gehanteerd worden voor deze zeer populaire behandelingen om de huid te verjongen worden verdeeld in zones. Het behandelen van het gehele gezicht kost ongeveer 120 euro. Het decolleté ook. Vaak wordt er een kortingsprijs berekend als je meerdere zones in één keer laat behandelen. Zo kost een microneedling behandeling van het gehele gezicht, de hals en het decolleté ongeveer 250 euro. Laat een behandeling altijd doen in een erkende en betrouwbare kliniek. Ben je nieuwsgierig wat deze behandeling voor jouw kan doen? Wil je graag littekens verminderen, een verslapte huid tegengaan of heb je last van pigmentvlekken in het gezicht of op de hals? Neem dan vrijblijvend contact op met CLC in Groningen. Wij kunnen je alles vertellen over deze efficiënte behandelingen.